Home / / Historische naam op de gevel van oude boerderij in Oudleusen

Historische naam op de gevel van oude boerderij in Oudleusen

OUDLEUSEN – In het kader van het DNA van Oudleusen hebben bewoners van het buitengebied van Oudleusen de kans gekregen om een historische naam op hun gevel (terug) te krijgen. Op zaterdag 14 september zal het eerste bord onthuld worden op de boerderij van de Familie van Lenthe aan de Om de Landskroon.

Deze boerderij werd al in 1425 genoemd, toen er een zekere Herman Heijink woonde. Deze naam is tot de dag van vandaag aan de boerderij verbonden. Daarom onthult wethouder Jan Uitslag om 9.30 uur het bord met de naam ‘Het Heijink’. Zo wordt weer een stukje van de lange geschiedenis van Oudleusen zichtbaar.

Verder is op 14 september, wegens Proef Dalfsen/Open Monumentendag van alles te doen in en om Oudleusen. Zo houdt De Wiekelaar open huis, waar ook de Historische werkgroep Oudleusen aanwezig is met uitgebreide informatie over het Boerderij- en Veldnamenonderzoek. Van alle boerderijen in het buitengebied van Oudleusen is historisch materiaal verzameld dat beschikbaar is voor inzage.

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.