Home / / Het magische getal van 10.000 passagiers voor Buurtbus Vilsteren

Het magische getal van 10.000 passagiers voor Buurtbus Vilsteren

VILSTEREN – Het aantal passagiers van Buurtbus Vilsteren haalt eind deze week of begin volgende week het magisch getal van 10.000 vervoerde passagiers.

Na een langzame start in april 2017 ging het bergopwaarts. Zeker toen ook Lemele in november 2018 toegevoegd werd aan de route. De afgelopen jaren heeft de buurtbus vele kilometers gereden op het genoemde traject. De meeste passagiers nemen vanaf het opstappunt Dalfsen plaats in de bus op de voet gevolgd door station Ommen. Hiermee is het uitgangspunt; een goede bereikbaarheid per buurtbus via de zuidkant van het Vechtdal tot zijn recht gekomen. De passagiers zijn zowel forensen, scholieren als recreanten.

De circa 40 vrijwillige chauffeurs rijden op werkdagen van 7.12 tot 19.12 de uitgezette en van borden voorziene route met veel enthousiasme. Bij onverwachte verhindering van een chauffeur wordt onderling gewisseld. Dit verloopt vlekkeloos. Wanneer precies de 10.000e passagier zal instappen is op dit moment nog niet bekend. Het bestuur van Buurtbus Vilsteren zal hier gepaste aandacht aan besteden. Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ommen zal in ieder geval aanwezig zijn.

Voor bustijden en haltes van dit traject, kijk op: www.buurtbusvilsteren.nl of www.9292.nl.

Lees ook

Vanya winnaar voorleeswedstrijd OBS Heidepark in Lemelerveld

LEMELERVELD – Afgelopen vrijdagmorgen werd in Kindcentrum Heidepark in Lemelerveld de voorleeswedstrijd voor bassischolieren gehouden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.