Home / / Grote Kerk Dalfsen open tijdens Open Monumentendag

Grote Kerk Dalfsen open tijdens Open Monumentendag

DALFSEN – Tijdens Open Monumentendag, zaterdag 14 september, is de Grote Kerk in Dalfsen opengesteld van 10.00 uur tot 17.00 uur voor bezoekers en belangstellenden. In de kerk zijn gastdames en -heren aanwezig die tekst en uitleg geven over de geschiedenis en inrichting van het kerkgebouw. Het Podium van Kerken in Dalfsen, het overlegplatform van de gezamenlijke kerken in de gemeente, richt in de Grote Kerk een zogeheten Kerkproeverij in, waar de afzonderlijke kerken van Dalfsen iets vertellen over hun manier van kerkzijn. Ook wordt de film van de Roemenië-gangers van de Protestantse gemeente Dalfsen van afgelopen voorjaar doorlopend vertoond.

Zang en muziek

Van 10.30 tot 11.15 uur brengt het Frysk Sjongkoar Swol onder leiding van Jelma Wiegersma een aantal Friese liederen ten gehore, van 11.30 tot 12.00 uur treedt het akoestisch combo van de Vechtstroom Gemeente op. Het middagprogramma staat onder leiding van Henk Ophoff met de volgende optredens: 12.30 uur Arco van Roekel – orgel (muziek van o.a. Boely en Mulder), 13.00 uur Christian Drost – orgel (Bachwerken), 13.30 uur solo-optredens door jongens van het Jongenskoor Dalfsen (JKD), 14.00 uur JKD Boyband, 14.30 uur solo-optredens door JKD jongens, 15.00 uur solo-optredens door JKD jongens en om 15.30 uur een optreden van de JKD Boyband.

Al met al zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Grote Kerk van Dalfsen, te vinden aan het Kerkplein 31.

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.