Home / / Grote belangstelling voor de streekmarkt en de Grote Kerk tijdens Proef Dalfsen

Grote belangstelling voor de streekmarkt en de Grote Kerk tijdens Proef Dalfsen

DALFSEN – Na een rondje langs een aantal evenementen kijkt de organisatie met veel plezier terug. “Boven verwachting zoveel bezoekers er op de diverse locaties waren”, was de reactie. Mede door het mooie weer kozen velen voor de fiets. Wel moesten er keuzes worden gemaakt. Want alle, bijna vijftig locaties, waren niet op één dag te bezoeken. Vele bedrijven hadden hun deuren opengesteld. Maar het loonde ook de moeite om in het dorp zelf te blijven.

Er was grote belangstelling voor de streekmarkt rondom de molen en voor de activiteiten in de Grote Kerk. Wegens succes van vorige editie organiseerden de Dalfser ondernemers ook deze keer weer een modespektakel onder het motto; ‘Laat de herfst maar beginnen’. Er werden op de catwalk twee grote shows verzorgd. Tijdens de gehele dag konden belangstellenden onder andere een vaartocht maken en de Vechtzomp op de Vecht beleven. Daarna kon men op het Kerkplein genieten van 17e bierfestival. Kleinschalige brouwerijen presenteerden weer diverse soorten bieren, maar ook de wijnliefhebber kon aan zijn trekken komen. Tijdens Proef Dalfsen, onder de noemer ‘Het Rondje van Dalfsen’, legde de gemeenteraad, ondersteund door de burgemeester, wethouders en ambtenaren, hun oor te luister bij Dalfsenaren over wat er volgens hen belangrijk is voor de toekomst. Om dit gesprek zo laagdrempelig mogelijk te houden en alle dorpskernen te betrekken werd gekozen voor een opvallend concept: Een mobiel café. Burgemeester Erica van Lente: “Ik heb vandaag al goede gesprekken mogen voeren en kijk uit naar wat ik tijdens het rondje nog meer mag gaan horen. Het mobiele café biedt ons een mooie kans om elkaar op een andere manier te ontmoeten en samen de toekomst van onze gemeente vorm te geven.”

De gehele dag werd muzikaal omlijst door een aantal akoestische muzikanten en er was een optreden van onder meer het Shantykoor De Stuwzangers.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.