Home / / Grenzeloos lekker eten in Trefkoele+

Grenzeloos lekker eten in Trefkoele+

DALFSEN – Trefkoele+ doet op dinsdag 1 oktober voor de vierde keer mee aan het Nationaal Integratiediner. Eten verbindt en het speelt in iedere cultuur een belangrijke rol. Achter ieder gerecht zit een verhaal en dat brengt vaak hele andere onderwerpen op tafel. Al etende ontdekken mensen dat ze misschien wel veel verschillen van elkaar, maar dat zij ook veel overeenkomsten hebben. Én mensen ervaren dan al snel dat verschillen niet eng zijn, maar juist interessant. Want verschillen leiden tot andere inzichten en nieuwe ideeën en deze leiden op hun beurt weer tot verbeteringen Daarom luidt het motto van het Nationaal Integratiediner ook: “Het verbinden van mensen + het vieren van verschillen = het benutten van kansen.”

Grenzeloos lekkere wereldse gerechten uit Dalfsen.

Tijdens de eerste drie edities van het Nationaal Integratiediner in Trefkoele+ kookten vele “koks” met verschillende nationaliteiten de heerlijkste gerechten. Deze gerechten zijn over het algemeen niet moeilijk te bereiden en worden veelal gemaakt met verse ingrediënten die in de gewone supermarkt te koop zijn. Het gebruik van kruiden en de bereidingswijze zorgt voor de specifieke smaak. Gedurende alle edities waren de gasten erg lovend waren over de gerechten. Omdat de koks graag hun kennis hierover willen delen heeft Emily Poppe, bedrijfsleider van Trefkoele+, vorig jaar het initiatief genomen om hiervan een kookboek samen te stellen. Een idee dat tot stand kon komen met behulp van Kerngezond Dalfsen, Saam Welzijn, horecaleverancier Bidfood en Trefkoele+. Tijdens het Nationaal Integratiediner op dinsdag 1 oktober om 18.00 uur, zal het kookboek “Grenzeloos Lekker” met daarin wereldse gerechten uit Dalfsen worden gepresenteerd.

Wilt u reserveren voor het diner?

Belangstellenden kunnen zich ook dit jaar weer aanmelden via www.trefkoeleplus.nl. Meer informatie via telefoonnummer 0529- 432338 van Trefkoele+ of op de site. Deelname is gratis.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.