Fruitpersdag bij Landschap Overijssel in Balkbrug

BALKBRUG – Landschap Overijssel verzorgt het komende najaar weer een fruitpersdag waar particulieren het fruit van hun eigen bomen tot sap kunnen laten persen. Vanaf 75 kilo appels en peren kun je al bij de mobiele fruitpers terecht en ga je met heerlijke pakken fruitsap weer naar huis. Zondag 20 oktober is de fruitpers aanwezig bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug.

De grote op een aanhanger gemonteerde fruitpers perst in een hoog tempo de appels en peren tot sap. Het sap wordt verwerkt in pakken van vijf liter, die ongeopend twee jaar houdbaar zijn. Als een pak eenmaal geopend is kun je het zo’n twee maanden bewaren. Een goede mogelijkheid om lang te genieten van het fruit uit je eigen boomgaard.

Op de website van Landschap Overijssel staat meer informatie, bewaartips voor het fruit en de mogelijkheid om je aan te melden. Heb je voldoende appels meld je dan aan en kom op 20 oktober met eigen fruit naar de fruitpersdag. Kijk voor meer informatie en aanmelden om eigen fruit te laten persen op www.landschapoverijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.