Home / / Expert Westerman Installatie splitst bedrijven

Expert Westerman Installatie splitst bedrijven

“Wij blijven zorgen dat het werkt, Vertrouwd en Dichtbij”

OMMEN – Soms is een naam alleszeggend. Dat geldt in het bijzonder voor Expert Westerman Installatie. Sinds jaar en dag het beste adres in home-elektronica, gesitueerd aan de Gasthuisstraat 1-3. Tot voor kort twee bedrijven met Alex van de Vaart aan het hoofd. Om gezondheidsredenen zag de 54-jarige eigenaar zich echter genoodzaakt het wat rustiger aan te gaan doen. Hij besloot de Expert winkel over te dragen en zich te focussen op het Installatiebedrijf.

Nieuwe directie

Patrick Koers en Arie Doornenbal uit Nijverdal reikten hem de helpende hand en zwaaien sinds juli van dit jaar de scepter bij Expert. “Een deskundig duo, waar ik alle vertrouwen in heb. Kortom, Expert Westerman blijft: Vertrouwd en Dichtbij”, licht Van de Vaart de directiewisseling bij Expert toe. De winkel zal vanaf nu Expert Ommen heten en de elektra-installatieafdeling gaat verder onder de naam Westerman Installatie.

Alex van de Vaart heeft de Expert winkel aan de Gasthuisstraat bijna 25 jaar gerund. Een winkel, die rond 1974 van de familie Westerman werd overgenomen door wijlen Henk van de Vaart, de vader van Alex. Hij besloot destijds de naam Westerman te behouden omdat het een begrip was in Ommen en wijde omgeving. Tot op de dag van vandaag is dat zo gebleven.

Westerman

“Heel veel ouderen kennen ons nog steeds als; Westerman”, lacht van de Vaart. Hij heeft met pijn in het hart afstand gedaan van de Expert winkel, maar is tegelijk blij zijn Installatiebedrijf nog wel te kunnen runnen. “Ik doe mijn werk met heel veel liefde, maar als het niet meer gaat moet je verstandig zijn en een stapje terug kunnen doen. Toen ik het daar met collega Doornenbal over had, die ik al decennia lang ken van Expert in Nijverdal, was hij meteen vol begrip en bereid om de mogelijkheden voor een overname te verkennen. Met hulp van zijn werknemer Patrick Koers is dat uiteindelijk gelukt en ik ben heel blij dat Expert daarmee ook voor de toekomst behouden blijft in Ommen.”

Ontzorgen

Expert Westerman is een van de oudste Expert dealers van Nederland. De winkel, maar ook het Installatiebedrijf is een begrip in Ommen en wijde omgeving. “We leveren kwalitatief goede producten, kennen een ruim assortiment met een grote voorraad en bieden goede service. Onze werknemers hebben een goede kennis van zaken. Ze zijn goed opgeleid en weten waar ze over praten. Ons doel is klanten te ontzorgen. Dat betekent dat wij de apparatuur thuis komen installeren en zorgen dat de klant met het apparaat dat zij hebben aangeschaft kunnen werken. Ze hoeven zich geen zorgen te maken dat het niet werkt. Wij zijn van alle markten thuis en zorgen gewoon dat het werkt”, benadrukt Van de Vaart. Hij heeft het ondernemerschap met de paplepel ingegoten gekregen en het smaakt hem nog altijd goed.

Volop werk

De ondernemer ziet de toekomst voor zowel Expert als zijn Installatiebedrijf met vertrouwen tegemoet. Een vertrouwen dat mede gebaseerd is op een goed gevulde orderportefeuille. Ook de nieuwe eigenaren van Expert Westerman in de personen van Patrick Koers en Arie Doornenbal gaan de toekomst vol vertrouwen tegemoet. “Wij hebben een uitgebreide klantenkring en deskundig personeel, dat zich elke dag opnieuw inzet om het succes van het bedrijf tot in lengte van jaren voort te zetten”, aldus het nieuwe directieduo, dat momenteel op zoek is naar een extra man/vrouw om het team werknemers, na het afscheid van gewaardeerd personeelslid Tinus, weer compleet te maken. Ondertussen blijft Expert Ommen het beste adres in home elektronica en Westerman Installatie de expert in elektrotechniek (voor particulier en bedrijf); Vertrouwd, dichtbij en vakkundig.

Tekst: Geke Lensen

Lees ook

Inloopspreekuur OV in de Overkant

DALFSEN – Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.