Home / / Ervaar het openbaar vervoer

Ervaar het openbaar vervoer

OMMEN – Speciaal voor senioren organiseren de OV-ambassadeurs op woensdag 18 september een proefreis en een inloopspreekuur in Ommen. Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs, senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations wordt duidelijk uitgelegd hoe in- en uitgecheckt wordt met een OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Het reizen is op eigen kosten, aanbevolen wordt dan ook om een geldige OV-chipkaart mee te nemen of aan te schaffen tijdens de proefreis. Na aanmelding wordt informatie verstrekt over het exacte tijdstip en de opstapplaats.

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038-4540130

Inloopspreekuur

Naast een proefreis is er een maandelijks inloopspreekuur. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers, die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders.
Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen. Op onder andere donderdag 3 oktober is er een inloopspreekuur van 10.00 – 11.30 in de Bibliotheek Ommen, Chevalleraustraat 6.

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.