Home / / Erik Hulzebosch en Vincent Agabe kleuren benefietavond Good Hope

Erik Hulzebosch en Vincent Agabe kleuren benefietavond Good Hope

OMMEN – Ellen Steen is een dochters van Mieke en Rien Steen, een van de directeuren van het bedrijf Ommer Automaten. Via bezoekjes aan haar dochter, die in 2006 trouwde en emigreerde naar het straatarme Afrikaanse land Oeganda kwam Mieke in contact met de lokale bevolking. Erfelijk belast door haar werk als verpleegster werd ze geraakt door de armoede. Ook de lange voettochten, of met wat geluk achter op de bromfiets of in een auto, om bij een medische post te komen, troffen haar diep. Dit was voor haar de reden om fondsen te werven voor de ‘Health Unit Good Hope’, vrij vertaald hospitaal Goede Hoop.

Woensdag werd in de Vechtdalhoeve een benefietavond gehouden voor Good Hope. Met als hoger doel hospitaal Good Hope verder te ontwikkelen. Naast Vincent Agabe uit Oeganda was Erik Hulzebosch een van de sprekers. De marathonschaatser annex gastspreker uit Gramsbergen kleurde de avond op met doodsimpele staaltjes motivatiekunst. Maar is niet dikwijls de meest voor de hand liggende oplossing ook de beste? Elkaar zien, elkaar vertrouwen geven door een stuk van je zelf te geven, soms met woorden, soms in daad of met klinkende munt, doet ieder mens opbloeien. Het zijn de kleine dingen die het doen. “Nooit vergeten te zeggen dat de koffie lekker smaakt”, prentte Hulzebosch zijn gehoor in. Het klinkt simpel, het is simpel, maar we vergeten het dikwijls, terwijl een klein, maar welgemeend compliment elk mens goed doet. Probeer positief in het leven te staan wilde hij er maar mee zeggen. Niet opgeven. Tegenslag overwinnen door de schouders er onder te zetten. Heb je een doel: geloof er in en ga er voor.

Wat dat betreft had Hulzebosch de voorbeelden bij de hand. Ellen en haar man Vincent, met steun van Mieke en Rien, laten met raad en daad zien hoe je met liefde, volharding en geloof wat kunt betekenen voor een ander. Met een netto-opbrengst van 2.665 euro kunnen zij terugkijken op een fantastische avond.

Meer op www.stichtinggoodhope.nl.

Lees ook

Ingezonden: De splinter en de balk

REGIO – Orthopedagoog drs. Gerard Bekker is in de pen geklommen naar aanleiding van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.