EOD onderzoekt klemgereden auto op A28: politie zoekt gevluchte bestuurder

OMMEN – De A28 is vannacht tussen de afslag Ommen en de Lichtmis uren afgesloten geweest. De EOD deed onderzoek naar mogelijk explosief materiaal in een zwarte Audi die geregistreerd stond als gestolen.

Dat meldt RTV Oost.

Even voor elf uur zagen agenten gisteravond bij Zwolle de auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken op de A28, maar in plaats van te stoppen, gaf hij flink gas. Voor de afslag Nieuwleusen stopte de man alsnog en rende een weiland in.

De politie zocht nog met meerdere agenten en een helikopter naar de gevluchte bestuurder, die nergens meer was te vinden.

Mogelijke explosieven

De Audi, die nog altijd langs de snelweg stond, is uitgebreid onderzocht. In de auto werden spullen gevonden die mogelijk explosief waren. De politie schakelde EOD in. Uit veiligheidsoverwegingen werd de A28 tussen de afslag Ommen en Nieuwleusen afgesloten.

De mogelijke explosieven en de auto worden vandaag verder onderzocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.