Home / / Elsbeth Etty, Koen van Gulik en Rob de Wijk komen naar Dalfsen

Elsbeth Etty, Koen van Gulik en Rob de Wijk komen naar Dalfsen

DALFSEN – Cultureel Café Dalfsen heeft wederom een boeiend en gevarieerd programma samengesteld voor het seizoen 2019-2020. Geïnteresseerden in maatschappelijk debat, muziek, literatuur en film komen ook deze keer weer volop aan hun trekken.

Koen van Gulik, geen schrijver, maar een uitgever vertelt eind november over het mysterie van het uitgeven van een boek, de boeiende wereld van het uitgeversvak. Rob de Wijk, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies houdt eind januari een lezing over De nieuwe Wereldorde, hoe China sluipenderwijs de macht overneemt. Maar het seizoen start met Elsbeth Etty. Zij vertelt over het leven en het werk van Willem Wilmink, waarover zij de biografie ‘In de man zit nog een jongen’, schreef. Veel teksten van dichter, schrijver en zanger Willem Wilmink zijn op muziek gezet door Harry Bannink. Reden voor Cultureel Café Dalfsen om Reinder van Raalte, accordeon, en Margriet Bruggemans, zang, te vragen de lezing op te luisteren met muziek en zang.

Dit seizoen opnieuw twee topuitvoeringen in de Grote Kerk te Dalfsen.

Begin februari komt het bekende koorproject Meesters en Gezellen o.l.v. Mathieu Romano, dirigent van het Franse Ensemble Aedes, met op het programma composities van Poulenc tot Brel. In december voert Ivette van Laar, sopraan, begeleid door Ellen Lutz, de liederencyclus Frauenliebe und -leben van Robert Schumann uit. Op het programma staan ook liederen van Luciano Berio en Bertha Frensel Wegener-Koopman.

In maart houdt filmdocent Constant Hoogenbosch een voordracht over de Amerikaanse film regisseurs Ethan en Joel Coen, bekend van o.a. de films Fargo, The Big Lebrowsky en No Country for Old Man. De film die in de lezing uitgebreid aan bod komt, O Brother, Where Art Thou, wordt op verzoek van Cultureel Café Dalfsen enige weken na de lezing in de Stoomfabriek vertoond.

In de Westermolen tenslotte, is er dit seizoen opnieuw een reeks literaire ochtenden met als thema Russische literatuur. Bovendien start na de kerstvakantie een muziekcursus op vier donderdagavonden, waar diverse onderwerpen aan bod komen. Docent is Martien Hovestad, voormalig muziekleraar aan het Meander College en o.a. dirigent van het Zwolsch Vocaal Ensemble.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.