Eerste veterinnenteam op de zondag bij hockeyclub MHCO een feit

OMMEN – Al jarenlang is er bij hockeyclub MHCO in Ommen een veterinnenteam actief op de donderdag, alle overige teams spelen op zaterdag (jeugd) of zondag. Omdat er voor de donderdag steeds minder animo is en er gelijker tijd veel signalen waren dat een aantal dames uit Ommen en omstreken het hockeyen (weer) wilde oppakken, ontstond het initiatief om een veterinnenteam voor de zondag op te tuigen. En met succes.

Zondag 25 augustus vond de eerste oefenwedstrijd plaats in Nijverdal. Het team had nog nooit samen gespeeld. Sterker nog, een aantal van de dames had nog nooit gehockeyd of een hockeywedstrijd gespeeld. De zon brandde op de verhitte hoofden van de dames, het was ontzettend heet, maar iedereen deed haar uiterste best.

Ommen verloor de wedstrijd met 6-0, maar kijkt absoluut positief terug op deze eerste hockeypot. Zondag 8 september vindt de eerste competitiewedstrijd plaats tegen Hattem (uit). “Dan gaat het écht beginnen”, aldus Ilse Meilink, aanvoerster van het team. “We hebben er allemaal ontzettend veel zin in!”

Op de woensdagavond wordt er getraind samen met de trimhockeyers en veteranen. Het team heeft al een mooi aantal teamgenoten, maar mist nog wel een vaste keeper. Bij gebrek aan een topper voor in het doel, zal deze positie bij toerbeurt door de veldspelers worden bemand. ‘Mocht iemand dit nu lezen en interesse hebben in die positie, dan horen we dat natuurlijk graag!’, licht de enthousiaste aanvoerster toe. Ook andere dames die interesse hebben, zijn van harte welkom bij MHCO.

Voor meer informatie www.mhcommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.