Home / / Eerste naambord onthuld van project ‘Naam op gevel’ in Oudleusen

Eerste naambord onthuld van project ‘Naam op gevel’ in Oudleusen

OUDLEUSEN – Afgelopen zaterdagmorgen werd het eerste naambord onthuld van het project ‘Naam op Gevel’ door wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen. Dat gebeurde bij de boerderij van Wim en Martha van Lenthe aan de Om de Landskroon 10 in Oudleusen.

Deze boerderij krijgt de uit de middeleeuwen stammende naam “Het Heijnk” op de gevel. Het vloeit voort uit het DNA project dat een stukje van de geschiedenis zichtbaar wil maken door een verbeelding. Door zoveel mogelijk de oude namen weer terug te brengen op de boerderijen wil Oudleusen aandacht geven aan de agrarische sector.

Tijdens een informatieavond door Historische werkgroep Oudleusen was al aan de bewoners van erven gevraagd of bij hen een historische naam bekend was. Daar kwam zeer veel respons op. Circa 25 adressen deden mee aan het project. De borden zijn inmiddels gemaakt, de namen werden er in gefreesd en de meeste borden zijn inmiddels afgeleverd bij de bewoners van de 25 adressen die meededen aan dit project.

Wethouder Jan Uitslag was blij dat alle kernen in de gemeente Dalfsen bezig zijn hun DNA vast te leggen. Iedere kern op zijn eigen manier: “Het is belangrijk te weten wie wij zijn. Door het verleden komt het heden dichterbij”. Bijzonder was wel dat op uitnodiging van Wim van Lenthe een aantal nazaten van de familie Heijink hierbij aanwezig was.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

ACO van Elderen start weer met de ACO-plus groep

(Advertorial) OMMEN – Begin september is ACO van Elderen weer gestart met de lessen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.