Home / / Een rookvrij sportterrein voor OZC

Een rookvrij sportterrein voor OZC

OMMEN – Vanaf 1 september 2019 richt OZC zich nog meer op gezondheid. De reden is dat zij kinderen het goede voorbeeld willen geven als zij bij sporten bij het OZC. Dit betekent dat het sportterrein rookvrij wordt gemaakt.

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein kan dit voorkomen worden.

Wat verandert er?

Vanaf 1 september is en blijft iedereen welkom op de vereniging, ook rokers. Er wordt rokers gevraagd om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen het sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Op het terrein is één locatie ingericht als rookzone. Deze zone bevindt zich aan de achterzijde van de kleedkamers en het ballenhok. Deze zone is gemarkeerd met een gele streep. Er mag slechts nog gerookt worden in deze zone.

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen beschermd worden tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. Het streven is dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig om het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen, rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Voor vragen en opmerkingen is OZC bereikbaar via: secretariaat@vvozc.nl

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.