Home / / Een kijkje in de keuken bij Dalfser bedrijven

Een kijkje in de keuken bij Dalfser bedrijven

DALFSEN – Op woensdag 2 oktober wordt in Dalfsen weer Roefeldag gehouden. Leerlingen van groep 7 en 8 en uiteraard ook zij die niet het reguliere onderwijs volgen, kunnen zich opgeven.

Roefelen betekent ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’. De leerlingen van groep 7 en 8 worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de keuken van Dalfser bedrijven. Ruim 50 bedrijven openen hun deuren om hun bedrijf aan de kinderen te laat zien. Een unieke kans om op een plek te komen waar je normaal nooit komt.

Het aanbod van bedrijven is heel divers. Kinderen kunnen op stap gaan met de boswachter, een gerechtje gaan maken in een restaurantkeuken, als kassamedewerker meehelpen in de supermarkt of verwend worden in de stoel bij de schoonheidsspecialist. Dit is slechts een kleine greep uit het grote aanbod. Bij welke bedrijven de leerlingen precies gaan roefelen, is een verrassing tot het laatste moment. De komende week zullen er presentaties gegeven worden op de basisscholen in Dalfsen, Ankum en Hoonhorst. Daarna kunnen de kinderen zich aanmelden via de website. De kinderen die meedoen moeten begeleid worden. Ouders, verzorgers en oppassers zijn daarom van harte uitgenodigd om zich (eveneens via de site) op te geven als begeleider.

Voor meer informatie en aanmelding: www.roefeldagdalfsen.nl. Kijk voor een impressie van vorige edities op: www.facebook.nl/roefeldagdalfsen. Opgave voor kinderen én begeleiders is mogelijk tot 18 september.

Lees ook

Dolfje Weerwolfje bestaat 25 jaar!

Dolfje Weerwolfje week: 27 februari t/m 7 maart 2021 DALFSEN – Dit jaar bestaat Dolfje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.