Home / / Echtpaar Wijnberger-de Klerk viert diamanten huwelijk

Echtpaar Wijnberger-de Klerk viert diamanten huwelijk

DALFSEN – Afgelopen week was het zestig jaar geleden dat Jan Wijnberger (85) en Ina de Klerk ( bijna 83) in het huwelijk traden. Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen kwam het bruidspaar thuis aan de Thomas a Kempislaan, waar het echtpaar al ruim veertig jaar woont, feliciteren.

Jan, geboren in de Prinsenstraat ging bij zijn vader al vroeg aan het werk in de kleermakerij en in 1950 kwam daar de winkel bij. Daar heeft hij tot zijn zeventigste gewerkt. “Ja, het waren soms lange dagen en ik denk dat ik op mijn vijfenzestigste jaar voor het eerst een vrije zaterdag had”, zegt Jan lachend. “Maar heb het altijd met veel plezier gedaan samen met mijn vrouw, want ook Ina werkte vele jaren in de winkel aan de Prinsenstraat.”

Jan had een zeer breed en sociaal leven en kreeg voor al die inzet, een aantal jaren geleden, een Koninklijke onderscheiding. Zijn grootste hobby is toch wel de fotografie. Ook was hij vele jaren actief bij de Historische Kring Dalfsen. Wat hem bijzonder aantrok was Kerk en Dorp en de genealogie. Ina werd geboren in Haarlem. Na de MULO kreeg zij een baan op een kantoor in Zutphen. Zij leerden elkaar kennen omdat Jan daar in de buurt gelegerd was. “Maar”, zegt Ina. “ik logeerde ook wel regelmatig bij mijn opa in Dalfsen. Het bijzondere was wel dat mijn moeder en Jan zijn moeder vriendinnen waren op de lagere school in Dalfsen.”

Beide echtelieden waren vele jaren erg betrokken bij het kerkelijke werk. Jan was jaren ouderling en diaken en ook Ina deed heel veel kerkelijk/ouderen werk. Ina mag graag creatief bezig zijn bijvoorbeeld handwerken en het grote quiltdoek aan de wand in hun woning is daar getuige van. En met een groep ‘Vrouwen van Nu’ is zij daar heel actief in. Ook mocht zij graag zingen, zij was circa 53 jaar lid van de zangvereniging. De gezondheid is redelijk te noemen. Alleen het lopen geeft momenteel bij Jan wel wat problemen. “Maar wij kijken zeer tevreden terug en zijn erg dankbaar voor wat we gekregen hebben”, zeggen beide.

Bij het jubilerende echtpaar, waar bij wijze van spreken de achterdeur altijd open staat voor iedereen, was bij grote verrassing, de achtertuin geheel versierd met o.a. kleurrijke ballonnen. Het echtpaar heeft twee dochters, een zoon en zes kleinkinderen. Het feest werd met familie en goede kennissen afgelopen zaterdag gevierd bij restaurant Het Roode Hert in Ankum.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.