Home / / Echtpaar Wennemars viert diamanten huwelijk

Echtpaar Wennemars viert diamanten huwelijk

OUDLEUSEN – Afgelopen week waren Jan Wennemars (88) en Diekie Timmerman (85) wonende aan de Stouwe in Oudleusen, zestig jaar getrouwd. Wethouder Andre Schuurman van de gemeente Dalfsen kwam het echtpaar thuis namens de gemeente Dalfsen feliciteren.

Schuurman had uit het archief nog de trouwakte opgevist en overhandigde die aan het diamanten echtpaar. “Mooie herinneringen, deze bewaren we in een mooi mapje samen met de felicitatiebrief van de koning die wij ontvingen”, zegt Diekie. Beide zijn geboren Oudleusenaren en zijn daar ook nooit weggeweest. Jan werd geboren aan de Muldersstraat en Diekie aan de Stuwe. Zij leerden elkaar kennen via het plaatselijke verenigingsleven. Kort na hun huwelijk betrokken zij een boerderij aan de Stouwe randje gemeente Ommen. Naast het werk op de boerderij was Jan zijn grote hobby paardrijden. Hij was ruim twintig jaar lid van De Vechtruiters in Dalfsen en reed vele jaren zowel individueel dressuur als springen en met vier- en achttallen op diverse concoursen. Diekie houdt wel van spelletjes, rummikuppen is favoriet.

Toen één van de zoons de boerderij overnam groeide bij Jan en Diekie het idee om kaas te gaan maken. Zij volgden samen een cursus in Zwolle en startten een winkeltje aan huis waar diverse zuivelproducten werden verkocht. Diekie was o.a. lid van de meisjes-vrouwenvereniging en zangvereniging. Beide houden erg van muziek en van zingen. Jan is al circa 68 jaar lid van zangvereniging De Lofstem en zong 22 jaar in een mannenkoor in Ommen. Naast het werken hield het echtpaar ook wel van reizen. “Wij hebben nooit gevlogen maar maakten wel diverse busreisje in Europa waaronder Noorwegen. Ook namen we deel aan de reizen van de landbouwvoorlichting en de ANBO, een belangenorganisatie voor ouderen. Dat waren altijd mooie uitstapjes”, weten zij zich te herinneren. Zij wonen alweer circa twintig jaar in hun nieuwe woning naast de boerderij. Hun gezondheid is redelijk te noemen alleen het lopen wordt wel moeizamer.

Het echtpaar heeft twee jongens en twee meiden, zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen en de zesde is op komst. “Wij hebben het mooi samen, leed is ons bespaard gebleven en we kijken dankbaar terug”, is beider reactie. Op hun trouwdag ging het echtpaar met de kinderen lekker uit eten en afgelopen zaterdag werd nog een feestje gevierd in De Wiekelaar in Oudleusen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.