Home / / Echtpaar Kragt-Bouwhuis uit Nieuwleusen 65 jaar getrouwd

Echtpaar Kragt-Bouwhuis uit Nieuwleusen 65 jaar getrouwd

NIEUWLEUSEN – Peter Kragt (89) en Dirkje Bouwhuis (85) vierden onlangs hun 65-jarig huwelijk. Het feest wordt komende zaterdagmiddag gevierd in Het Roode Hert in Dalfsen.

Bij hun huwelijk, 65 jaar geleden, was de muziekvereniging Broederband aanwezig. Bij hun zestig jarig huwelijk werd het paar verrast door muziekvereniging Excelsior uit Dalfsen. Ook komende zaterdag zal er vast wel weer een muzikale ode worden gebracht aan het nu briljanten echtpaar Kragt-Bouwhuis.

Peter werd geboren in Punthorst, gemeente Staphorst en nam al op jonge leeftijd de boerderij over van zijn ouders. Nadat het echtpaar gestopt was met werken, werd de boerderij verkocht en verhuisde het echtpaar naar de huidige woning aan de Kon. Julianalaan, waar ze nu al weer circa vijftien jaar wonen.

“Dat was voor mij eerst wel wat vreemd”, zegt Dirkje. “Al die jaren op de boerderij buiten en nu in het dorp. Dat was wel wennen.” Dirkje werd geboren in Nieuwleusen. Tot haar huwelijk werkte zij onder andere in een stoffenzaak in Zwolle en bij molen Massier in Nieuwleusen. Na hun huwelijk hielp zij op de boerderij en zorgde zij voor het gezin. “Wij hadden een gemengd boerenbedrijf met vooral vee. Daar ging onze aandacht naar uit”, zegt Peter. “We hebben nu alleen nog één konijn en één kip. Nee, eieren verkopen is er dus niet meer bij”, merkt Peter lachend op.

Het echtpaar mocht altijd graag fietsen, maar daar wagen ze zich nu niet meer aan, dat is helaas voorbij. Ze zijn in nog redelijk goede gezondheid en wonen met wat huiselijke hulp nog geheel zelfstandig. Samen bezoeken ze nog wel graag de seniorenvereniging. “Ook voor de contacten”, zeggen beide. En als het even kan werkt Peter nog wel in zijn moestuin. Het echtpaar kreeg twee kinderen; een zoon en een dochter, ze hebben vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Burgemeester Erica van Lente kwam het briljanten echtpaar thuis namens de gemeente Dalfsen feliciteren.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.