Echtpaar Bannink-Kolkman 60 jaar getrouwd

DALFSEN – Bart Bannink en Henny Kolkman vierden afgelopen week dat zij 60 jaar waren getrouwd. Burgemeester Erica van Lente kwam het echtpaar thuis feliciteren met hun diamanten huwelijk. Het feest werd diezelfde dag met de familie gevierd, enkele honderden meters van hun woning aan de Wilhelminastraat bij ‘Onder Ons’ Dalfsen.

Bart (91), geboren in Barchem gemeente Laren in de Achterhoek, bezocht de lagere school en de MULO en werkte daarna zijn hele leven in de Zuivel. Vier jaar in Lochem, vijf jaar in Epe, opnieuw 10 jaar in Lochem en vervolgens ruim 21 jaar in Dalfsen. ‘Ik had de mogelijkheid om op 59-jarige leeftijd te stoppen en dat heb ik toen gedaan” vertelt hij lachend.
Henny (84) werd geboren in Geesteren (Gld). Na de lagere school bezocht zij de Nijverheidsschool maar moest als enigst kind vaak thuis op de boerderij helpen. “Ook na ons huwelijk ging ik in het begin vanuit Lochem op mijn roze brommertje nog steeds enkele dagen naar mij ouders om te helpen.”
Zij verrichte ruim 12 jaar vrijwilligerswerk in ziekenhuis De Wezenlanden in Zwolle. “Dat was erg dankbaar werk”, reageert zij.

Ook mocht zij graag zingen in het ouderenkoor van Vrouwen van Nu en zij was jarenlang vroeg uit de veren om ’s morgens om 07.00 uur al baantjes te zwemmen in het plaatselijke zwembad.

Het echtpaar mocht altijd graag fietsen en ook aan de vele mooie vakanties in Engelberg (Zwitserland) bewaren ze mooie herinneringen. Het echtpaar heeft twee dochters en die helpen hun ouders waar het kan en nodig is. De oudste verricht onder andere veel werkzaamheden in de tuin bij haar ouders en de andere dochter staat altijd klaar om onder andere het vervoer te verzorgen. “Zij hebben de taken goed verdeeld en daar zijn we heel erg dankbaar voor”, zegt het jubilerende echtpaar.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.