Duiven van Rieks Hazelhorst niet te stuiten

OMMEN – Voor de vierde natuurvlucht van het seizoen korfden de leden van PV de Luchtpost vrijdagavond 151 duiven in. De duiven werden vervoerd naar de Belgische stad Tongeren.

Zaterdagochtend negen uur klonk het startschot voor een vlucht huiswaarts over hemelsbreed 207 kilometer. De duiven hadden een snelle en voorspoedige vlucht. Het was de 182 van Rieks Hazelhorst die om 11.09 uur als eerste aantikte op de thuisbasis in het buurtschap Diffelen. De duif zijn verzorger de overwinning schonk behaalde een gemiddelde snelheid van 96 kilometer per uur.

Dat de duiven van Hazelhorst in supervorm verkeren kwam zaterdag andermaal aan het licht. Niet alleen werd de clubuitslag beheerst door de ‘gevleugelde racemonsters’ van de duivenpikeur uit Diffelen, ook in het rayon deed hij een greep naar de macht.

De eerste tien van de wedvlucht Tongeren in clubverband: Rieks Hazelhorst 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9 en 10; Piet Harmsen 4 en 5. In het rayon behaalden de duiven van Hazelhorst, op het deelnemersveld van 1726 duiven, de posities 1, 2 en 6.

Naast het concours Tongeren werden door leden van de Luchtpost ook nog 49 duiven ingekorfd voor een jonge duivenvlucht vanuit de Franse plaats Châlons-en-Champagne, gelegen op 418 kilometer van Ommen. Hier ging de overwinning naar Gerard Wolters uit het buurtschap Stegeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.