Home / / Gemengde gevoelens bij Jeroen Hilster na British Superbike weekend

Gemengde gevoelens bij Jeroen Hilster na British Superbike weekend

NIEUWLEUSEN – Jeroen Hilster van het Oosterveens Ashford Formula racing team kijkt met gemengde gevoelens terug op het optreden in de Dickies Supersport races tijdens het British Superbike weekend op Assen.

Het weekend ging niet van een leien dakje. In de trainingen ging Hilster op zijn ten Kate Yamaha R6 onderuit. Waar hij zelf gelukkig geen blessures opliep, was de motor wel flink beschadigd. De monteurs hadden hun handen vol om de fiets weer gereed te krijgen voor de start van de eerste race op de late zaterdagmiddag.

In deze race vertrok Hilster van een dertiende positie. Na wat kleine wisselingen en gevechten om een positie kwam hij uiteindelijk als twaalfde over de finish. De tweede race op zondag werd ingezet op een positie verbetering richting de top tien. Echter na een ronde of zeven merkte Jeroen dat de motor niet deed wat hij wilde en moest hij noodgedwongen de pitch opzoeken met technische malheur. Dit tot grote teleurstelling van de vele supporters die naar de extra VIP tent waren gekomen om hem aan te moedigen. “Ik kon er niet het maximale uithalen. Het BSB is een leuk evenement, je leert er veel, maar niet gelukt om goed te presteren”, baalt Hilster na afloop.

Het team zal nu aan de slag moeten om de technische problemen in beeld te brengen en op te lossen voor de laatste twee races om het Nederlands kampioenschap op 12 oktober. Hilster is hier koploper met slechts vijf punten voorsprong op nummer twee en wil dan geen “#45 retired” op de tv-schermen zien.

Foto: Kees Siroo
Verslag: Evert Jan Pasman

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.