Home / / De Toekomstmakers in gesprek over de laatste levensfase

De Toekomstmakers in gesprek over de laatste levensfase

DALFSEN – Op dinsdag 24 september om 19.30 gaat het najaarsprogramma van de Toekomstmakers van start in Parochiehuis het Emmagebouw (Emmastraat 21) in Dalfsen.

We blijven tot op steeds hogere leeftijd in leven. Dat vinden veel mensen een prettige gedachte. Tegelijkertijd ervaren we dat hierdoor meer vragen op ons af komen. Hoe vullen wij deze langer durende levensfase op een zo bevredigend mogelijke manier in? Zowel voor onszelf als voor de mensen om ons heen? Is de ondersteuning die ik daarbij nodig ga hebben beschikbaar op de manier die aansluit bij wie ik ben en mijn manier van leven? Hoe kan ik daarin van betekenis zijn voor anderen?

Dit zijn vragen die ons niet alleen individueel raken maar ook als gemeenschap. Niemand kan het immers alleen. Van wat voor soort gemeenschap willen we deel uit maken? Wat voor gemeenschap zouden wij graag deel vanuit willen maken, met welke zorg en aandacht voor elkaar? Hier zijn geen pasklare antwoorden voor, integendeel. Wel een belangrijk thema om actief te verkennen binnen de duurzame gemeenschap die wij willen vormen. Daarvoor organiseren wij graag ruimte: om in gesprek te gaan met elkaar. Aan de hand van eigen ervaringen, ideeën, wensen in beeld brengen wat voor toekomstperspectief wij voor de laatste levensfase zien en wat dit vraagt van ons als gemeenschap. Dit vormt de eerste avond van de Toekomstmakers, een initiatief van de duurzame dorpen gemeenschappelijk. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Marijke Holt, Antoinette Jansen en Dorothe Brinkman van het initiatief ‘Stilstaan bij leven en sterven’.

De toegang is gratis. Voor meer informatie: detoekomstmakersdalfsen@gmail.com.

Lees ook

Vechtdal verbetert fietsnetwerk verder

REGIO – Gebruikers van de fietsknooppunten fietsen binnenkort langs nog mooiere routes in het Vechtdal. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.