Home / / De Spil zet in op theatervoorstellingen

De Spil zet in op theatervoorstellingen

NIEUWLEUSEN- Kulturhus De Spil start dit najaar nog met het programmeren van theatervoorstellingen. De cabaretvoorstelling van de ‘Bende van Beuving’ op zaterdag 26 oktober is de eerste in een reeks van meerdere grote voorstellingen. De verkoop hiervoor is eind augustus van start gegaan.

“Als kulturhus willen we meer dan alleen ruimte faciliteren”, zegt manager Stefan Keijzer. “Dat wil zeggen dat we samen met partnerorganisaties en inwoners proactief nieuwe initiatieven ontwikkelen en vormgeven. Veelal initiatieven van kleinschalige aard. Om soms ook tot wat grotere initiatieven te komen hebben we ‘eigen productie’ toegevoegd aan onze bestaande pijlers – welzijn, sport, educatie en kunst & cultuur waar langs het programma-aanbod wordt opgebouwd.”
De Spil denkt hierbij aan voorstellingen en evenementen die vragen om een relatief grote investering en waarbij de kaartverkoop moet bijdragen aan het dekken van deze kosten. “We zijn geen commerciële organisatie dus kostenneutraal opereren is prima”, aldus Keijzer. “Afgelopen seizoen hebben we wat geëxperimenteerd met dat idee. Het Midzomerfestival was een eerste aanzet en dat was zeer geslaagd.”
De eerste aankondiging, van de cabaretvoorstelling van Dalfsenaar Ernest Beuving, lijkt goed gekozen, aangezien de eerste 125 kaarten reeds verkocht zijn. Deze eerste voorstelling is een cabaretesk muziektheaterprogramma van Ernest Beuving met zijn band. Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages, spontaniteit en geen geposeer. Hij werkt samen met vier topmuzikanten, waaronder drummer Jan Wolfkamp uit Dalfsen (speelde o.a. bij Robert Long, Purper en met Cesar Zuiderwijk en Jan Vayne) en met en gitarist Erik Raayman uit Zwolle (speelde o.a. bij Liesbeth List, Henk Elsink, Zenga en Purper). Kaarten voor deze eerste voorstelling zijn te koop voor 14.95 euro in Grand Café de Spil in Nieuwleusen. Geïnteresseerden die niet woonachtig in Nieuwleusen zijn kunnen een e-mail sturen aan stefankeijzer@despilnieuwleusen.nl . Kaarten zullen dan per post toegezonden worden. De formule is zo ontwikkeld dat de optie bestaat om vooraf voor 9.50 euro per persoon te genieten van een tapasbuffet in Grand Café de Spil. Meer informatie op www.despilnieuwleusen.nl.

Foto: Erik Schaddelee

Lees ook

Vrijwilligers H. Hartkerk in Lemelerveld gehuldigd

LEMELERVELD – De locatieraad van de H. Hartkerk in Lemelerveld heeft op zaterdag 9 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.