Oranjefeesten in Nieuwleusen in volle gang

NIEUWLEUSEN – De Oranjefeesten in Nieuwleusen zijn in volle gang. Het programma begon afgelopen zondag met een kerkdienst in de feesttent, georganiseerd door de samenwerkende kerken. ’s Middags werd het programma vervolgd met een darttoernooi in de tent.

Traditiegetrouw werd op de maandag door AG’ 85 in samenwerking met Comité Unicef Nieuwleusen de jaarlijkse Oranjeloop georganiseerd. Op dinsdagavond is het tijd voor de jurering van alle versierde straten in het dorp. Met wederom mooie geldprijzen te winnen.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de tickets voor de betaalde onderdelen in het programma, enkel in de voorverkoop verkrijgbaar. Zowel fysiek (bij Klinge Tweewielers en de Readshop) als online via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl. Dit betekent dus dat het met ingang van dit jaar niet langer mogelijk is op het terrein zelf aan de kassa nog tickets te kopen. Wel is de voorverkoop geopend tot een uur voor aanvang (online) en tot op de dag zelf via de bovenstaande fysieke verkooppunten.

Rommelmarkt
Op woensdagmiddag is er de rommelmarkt met rondritten door het dorp met treintje Bello en aan het eind van de middag: Bossaball. Tevens is er de show en de optocht van oude auto’s en tractoren.

Nieuw dit jaar is een splitsing van het programma op woensdagavond. Al jaren is het moeilijk een passend programma voor zowel artiest als publiek te vinden in de feesttent. Daarom is dit jaar gekozen voor een alternatieve locatie voor de cabaretavond op woensdag. De organisatie is verheugd te kunnen aankondigen dat Kampman & co een voorstelling komt geven in Kulturhus de Spil. Aanvang van deze avond is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De avond wordt geopend door burgemeester Erica van Lenthe.

Pubquiz
Diezelfde avond, maar dan in de feesttent is er een Pubquiz. Een leuke avond waarin met een team (van vijf personen) gestreden kan worden in een uitgebreid samengestelde quiz. Inschrijven kan alleen van tevoren via de website, inschrijfgeld vijf euro per team. Het inschrijfgeld komt in zijn geheel ten goede aan het goede doel van dit jaar: het Hospice Dalfsen.

Op donderdag genieten de peuters en kleuters van een nieuwe voorstelling van Bultje en zijn vrienden, kan lokaal talent zich laten zien en horen in Nieuwleusen got Talent, gevolgd door de Grote Karaokeshow en zijn alle ondernemers uit het dorp uitgenodigd voor de Ondernemersborrel.

Kinderspelen
Op vrijdag komen alle basisschoolleerlingen om zich uit te leven op de vele kinderspelen. Wegens succes vorig jaar kan eenieder aan het begin van de avond tijdens de Concours d’Elegance alvast alle rodeovoertuigen bewonderen, die op zaterdag tijdens de autorodeo in actie komen. Uiteraard zowel op vrijdag- als zaterdagavond feest in de tent met op vrijdag de band Vangrail en op zaterdag de band Slamm! en de Poar Neem’n roadshow.

Net als voorgaande jaren geldt ook dit jaar tijdens de gehele feestweek ‘GEEN BANDJE, GEEN BIER’. Bij de ingang van de tent als ook bij de bar kan om legitimatie gevraagd worden en alcohol wordt alleen verstrekt aan personen boven de 18 jaar, op vertoon van een geldig polsbandje. Let op: dit jaar is er voor het eerst geen bewaakte garderobe tijdens het Oranjefeest. Er zijn simpelweg te weinig vrijwilligers om de bemanning hiervan rond te krijgen. Er zijn wel rekken om de jas op te hangen, al is dit op eigen risico.

Al met al staan de Oranjefeesten Nieuwleusen weer garant voor een week vol feestelijke activiteiten, wees welkom op het feestterrein en in de tent.

Foto: Marcel van Saltbommel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.