Home / / Danny van der Sluis kan goed meekomen in het IDM geweld

Danny van der Sluis kan goed meekomen in het IDM geweld

NIEUWLEUSEN – Danny van der Sluis had zaterdag te maken met natte omstandigheden tijdens de kwalificatie sessies. In de eerste sessie met een opdrogende baan zette hij de dertiende tijd neer en dat na een kleine valpartij. De tweede sessie leek droog te gaan verlopen maar het begon al te snel te regenen zodat hij zijn tijd niet kon verbeteren.

Met 12 coureurs voor hem maakte hij zondag zijn eerste officiële race meters in een IDM wedstrijd. De start verliep niet vlekkeloos en Danny verloor een paar plaatsen, maar vocht zich goed terug richting de top tien. Het werd uiteindelijk een gevecht met de Duitser Jan Bühn en Jan Mohr om de elfde positie. Hij kon Mohr voorblijven en finishte kort achter Bühn als twaalfde.

In de tweede race van de Superbike 1000 heeft Danny van der Sluis zich de top tien binnen gereden. Nu gestart vanaf de veertiende plaats lukte het hem drie plaatsen hoger te eindigen dan in de eerste race.

Met een tiende plaats in een spannende race met een sterk internationaal deelnemersveld, kon van der Sluis goed meekomen op zijn blauwe ten Kate Honda CBR 1000rr. Het IDM is misschien wel een mooie stap om in de toekomst te maken, de eerste kennismaking was in ieder geval een goede.
Maar eerst staat er zaterdag weer een belangrijke wedstrijd in de OW SuperCup 1000 op het programma, waar van der Sluis meestrijdt om de Nederlandse titel.

Foto: JTS fotografie

Lees ook

Sociale Tuin Nieuwleusen ontvangt taart van D66

NIEUWLEUSEN – Als blijk van waardering voor de inzet van vrijwilligers geeft D66 Dalfsen jaarlijks …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.