Home / / Lampie: Captain Caveman

Lampie: Captain Caveman

Ach joh, als je haar maar goed zit! Een uitdrukking. Met andere woorden: laat gaan, maak je niet druk. Maar wat als je haar niet goed zit? Ik kijk in de spiegel. Wildgroei. Ho, ho, kan best een kapper betalen.

Dat is het punt niet. Zit niet aan de bedelstaf, ben niet aan de drank en ook niet blind. De schaar moet er rigoureus in. Ik lijk wel een neanderthaler. Honden krijgen een waas voor ogen als ze me zien en beginnen als bezetenen te blaffen. Bang dat ik ze opvreet. Het is duidelijk, de pruik moet gefatsoeneerd worden. Zit geen model meer in. Ben net Captain Caveman.

Kennen we ‘m nog? Die harige stripheld in berenvel, bewapend met een knots. Niet zozeer een man van de rede en ingewikkelde monologen. Als de holbewoner onrecht bespeurde sprak hij dat niet uit, maar ontstak in woede en ging zijn tegenstanders met zijn knuppel te lijf, begeleidt door de strijdkreet ‘Captain Cavemááánnnn’.

Zijn aanpak spreekt me zeer aan, maar je komt er heden ten dage in een conflictmodel niet mee weg. Hoewel de springerige dos anders doet vermoeden heb ik geen kappersvrees. Wel een ‘coupe hopeloos’. Nee, niet overdrijven. Geen ramp. Meer rouwkaarten ontvangen dan geboortekaartjes, dat is een ramp. Typisch gevalletje van jammer misschien?

Mwoah. Een Happy Meal kopen voor je kleinzoon, die vervolgens patat, hamburger en milkshake negeert en zich volledig concentreert op het bijgeleverde plastic prulletje van nog geen 20 cent. Dat is jammer. Niet mijn coupe. Of coupe? Niks coupe. Beetje sneue, doorgeschoten takkenbos. Snoeien die handel!

Maar, het negeren van onze lokale barbier was een ‘bewussie’. De dochter van Dik Runherd, de oefenmeester uit De Balk die de voetballers van Vilsteren naar een hoger plan tracht te tillen, moet examen doen. Het binnen hengelen van haar knipbrevet dient te gebeuren over mijn hoofd. Niets beters voorhanden. Vooruit dan maar. Heb er een hard hoofd in, maar het wicht ziet mogelijkheden.

“Weet je het zeker. Je wilt toch wel slagen?” Ze gaat de uitdaging niet uit de weg. Werk aan de winkel. Mijn schedel is ruim van omvang. Er gaat een hoop informatie in. Nou ja, lef kan haar niet ontzegd worden. Knip maar raak, als je me de oren er maar niet af knipt. Nee…, dat bedoel ik niet, geen twijfel over haar talent, maar ik hoop niet dat zenuwen haar parten spelen.

Ach ja, wat die warrige haardos betreft, dat weerspiegelt mijn karakter. Na wat obligaat bevestigd te hebben dat het goed met mij gaat, luidt gewoontegetrouw mijn instructie vanuit de kappersstoel, “niet zo’n ambtenarencoupe, dat ze denken dat ik op het gemeentehuis werk.”

Nou is die veronderstelling niet erg, ambtenaren verdienen misschien makkelijk, maar wel op een eerlijke manier hun geld, maar ik wil er niet uitzien als het prototype van een pennenlikker. Hopelijk heb ik enige inspraak, voorafgaand aan mijn opfrisbeurt. Iets tussen burgervader Hansie Vroomen en Captain Caveman in, dat lijkt me wel wat…

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.