Campinghouders Ommen boos: ‘Toeristentax aan de max!’

OMMEN – Recreatie-ondernemers uit Ommen zijn boos op de gemeente. Het college is van plan de toeristenbelasting te verhogen met 10 procent tot €1,10 per persoon per nacht. Over deze verhoging zijn de recreatie-ondernemers naar eigen zeggen niet geïnformeerd. Ze vinden de stijging ook onevenredig hoog en niet in verhouding met de tarieven in de rest van het Vechtdal.

Wat de campinghouders in Ommen met name dwarszit is dat ze niet over het voornemen tot verhoging zijn geïnformeerd door de gemeente. Het college beroept zich in het belastingplan, waarin de verhoging vermeld wordt, op een brief waarvan de ondernemers beweren deze nooit ontvangen hebben.

“De forensenbelasting is verlaagd, de hondenbelasting is afgeschaft en nu mag de toerist de kas van de gemeente spekken”, schrijven de campinghouders in een gezamenlijk persbericht. “De opbrengst van de toeristenbelasting in Ommen verdwijnt rechtstreeks in de algemene middelen van de gemeente Ommen en daar ziet de toerist niets van terug.”

‘Investeren in toerisme’
“Elk jaar overnachten heel veel toeristen in Ommen; het zou toch mooi zijn als de opbrengst gebruikt zou worden om te investeren in toerisme.”

Het aantal overnachtingen is de afgelopen jaren gestegen in Ommen. De ondernemers vragen zich af waarom de taks verhoogd moet worden. “De financiële situatie van de gemeente is een stuk beter dan een aantal jaren geleden.”

Ook wordt gepleit voor een zogenaamd ‘Vechtdaltarief’, een gelijk tarief voor de drie Vechtdalgemeenten: “Ommen prijst zichzelf uit de markt op deze manier, toerisme is een hele belangrijke economische pijler voor Ommen qua werkgelegenheid en spin off voor winkeliers en horeca; laat de gemeente daar zuinig op zijn”, aldus de campinghouders.

Actie
Donderdagavond wordt het belastingplan in de gemeenteraad besproken en voorafgaand zullen de recreatie-ondernemers zich verzamelen voor het gemeentehuis met enkele speciale gasten. Ze zullen de gemeenteraad oproepen tegen het voorstel van het college te stemmen.

Ook hebben diverse campinghouders hun gasten gevraagd om via sociale media hun ongenoegen kenbaar te maken over de voorgenomen verhoging van de toeristentax.

Foto: Google Streetview

2 REACTIES

  1. wij komen al jaren in ommen het is een mooie omgeving ,als jullie willen dat wij blijven komen moeten jullie de toeristenbelastig niet verhogen

  2. Wij komen al bijna 50 jaar in Ommen en al genoeg betaald in al die jaren.Gaan ze daar nieuwe fietspaden voor aanleggen? Of gaan ze er veilige fietspaden aanleggen op de brug in het centrum,daar is het echt levensgevaarlijk!! Maar absoluut niet verhogen🤬🤬

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.