Home / / Brussel en Den Haag weer samen in Vilsteren

Brussel en Den Haag weer samen in Vilsteren

VILSTEREN – De zomer is voorbij en daarmee ook het politieke zomerreces. In Den Haag wordt er hard gewerkt aan de begroting en in Brussel is het spanning en sensatie rondom de Brexit en andere Europese uitdagingen. Desondanks starten Tweede Kamerlid Maurits von Martels en Europarlementariër Malik Azmani op zaterdag 21 september gewoon met hun periodieke spreekuur voor inwoners van het Vechtdal.

Voor de twee Vechtdalpolitici is er in korte tijd nogal wat veranderd. Malik Azmani heeft Den Haag verruild voor Brussel en de portefeuille van Maurits von Martels heeft door het vertrek van Sybrand Buma de nodige veranderingen ondergaan. “Ik ben nu verantwoordelijk voor: landbouw (plantaardig), milieu, natuur, visserij, circulaire economie en sport”, vertelt hij. “Ik heb mij dan ook behoorlijk opgewonden over het ondoordachte plan van D66 om zomaar de veestapel te willen halveren. De sector die sinds 1990 de stikstof uitstoot met 67% heeft verminderd krijgt helaas niet de credits maar wordt diep in haar ziel geraakt!”

Het Kamerlid wil daarom graag in gesprek met agrariërs uit de regio om hen een hart onder de riem te steken en munitie te verzamelen voor verdere Haagse discussies over dit onderwerp. Ook willen zij een eerste reactie geven over Prinsjesdag en de komende begroting.

Wie altijd al eens wilde weten wat er nu precies gebeurd in Brussel, waarom Europa zo belangrijk is en op welke manier Nederlandse Europarlementariërs invloed kunnen uitoefenen, is op zaterdag 21 september tussen 10 en 12 uur ook zeker aan het juiste adres bij Herberg de Klomp in Vilsteren. De kersverse Europoliticus Malik Azmani kan bezoekers hierover alles vertellen wat zij willen weten. “Wat veel mensen niet weten, is dat ook inwoners uit het Vechtdal hun stem kunnen laten horen in Europa”, vertelt hij. “Zeker ook wat betreft standpunten rondom landbouw, milieu en duurzaamheid is het belangrijk dat de standpunten uit Nederland gehoord en meegenomen worden.”

Naast het spreekuur wordt op 21 september van 11 tot 16 uur ook weer een Boerenmarkt in Vilsteren gehouden. Kortom, voor mensen op zoek naar een leuk én interessant dagje is Vilsteren op 21 september the place to be. Het spreekuur van het politieke duo wordt gehouden van 10 tot 12 uur bij Herberg de Klomp en de Boerenmarkt wordt gehouden in het centrum van het dorp.

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.