Home / / AutoMaatje Ommen viert 1000-ste rit

AutoMaatje Ommen viert 1000-ste rit

OMMEN – Vorige week vierden de chauffeurs van AutoMaatje Ommen het feit dat onlangs de 1000e rit was gereden. Ze kwamen bijeen op uitnodiging van coördinator Ivonne Saueressig van Wijz welzijn Ommen. “Dit is zeker een klein feestje waard”, zegt Saueressig. “Zij hebben gezamenlijk al die mensen vervoerd. AutoMaatje kan niet zonder de vrijwillige chauffeurs. Dit zijn de mensen die anderen van A naar B brengen. Zij zijn het autoMaatje. We zijn heel blij dat zo’n grote groep enthousiaste mensen dit wil doen. Daar geven we graag iets voor terug.”

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. De vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. In Ommen is AutoMaatje, sinds de start op 29 maart 2018, een groot succes. Met ruim 130 deelnemers worden er dagelijks mensen rondgereden door de vrijwillige chauffeurs. “Omdat de groep deelnemers nog steeds groeit, zoeken we nog wel meer chauffeurs”, zegt planner Chris Scholten. “We hebben mensen die elke week met AutoMaatje boodschappen gaan doen of naar de kapper gaan. Daarnaast zijn er natuurlijk ook dagelijks ritten naar het ziekenhuis, de fysiotherapeut of familie bezoek. Om niet steeds op dezelfde vrijwilligers een beroep te moeten doen, zouden we er graag wat chauffeurs bij willen hebben”. De chauffeurs zijn onverdeeld enthousiast. “Of het nou lange of korte ritten zijn, het is altijd leuk om te doen”, zegt een van de chauffeurs. “Het is meer dan alleen iemand ergens naartoe brengen. De mensen zijn blij dat ze onderweg een praatje kunnen maken en dat de chauffeur hen heen en terug brengt.”

“Het sociale stukje is minstens zo belangrijk als het vergroten van de zelfredzaamheid van de deelnemers”, vult Ivonne Saueressig nog aan. “Dus heeft u wat tijd over en wilt u af en toe met uw eigen auto een plaatsgenoot ergens naartoe brengen? Meld u dan aan als AutoMaatje. Uw inzet maakt het leven van veel mensen een stukje aangenamer.”

Voor meer informatie kunt u bellen met AutoMaatje Ommen ’s ochtends van 09.00-12.00 uur. Tel: 06- 5573 2945 of mailen naar i.saueressig@wijz.nu.

Lees ook

Telefonisch spreekuur OV

REGIO – Door de aangescherpte maatregelen rondom corona zijn er tijdelijk geen OV-inloopspreekuren. 55-plussers met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.