Home / / Atleten uit Ommen stelen de show in Dalfsen

Atleten uit Ommen stelen de show in Dalfsen

DALFSEN – Zaterdag stond in Dalfsen het Plinq-Loopfestijn op de atletiekkalender. 24 atleten van ACO van Elderen zich in voor het loopfestijn in Dalfsen. De atleten uit Ommen stalen de show in de buurgemeente. Liefst acht keer prijkte het rood van ACO op het podium. De oogst: zes keer goud en twee keer zilver. En passant werd door de atleten verbonden aan de vereniging uit Ommen twee keer een nieuw parcoursrecord neergezet, zes clubrecords werden uitgezwaaid en veertien keer werd een persoonlijk record vaarwel gezegd.

De meest in het oog springende prestaties: Op de 1000 meter pakte Lincoln Martin bij de jongste jeugd goud in 3.26 minuten. De buit op de 2500 meter was voor Nora Assink, die won in 9.16 minuten, een evenaring van het parcoursrecord.
Michiel Veldman was op zijn 5000 meter ontketend. Het verschil werd gemaakt in de laatste kilometer, waarin hij het overige deelnemersveld enkel zicht gaf op zijn rugnummer. Eindtijd: 15.56 minuten. Naomi Heidema, Yvonne Meijer, Jolanda van Dam en Harriet van ’t Oever veroordeelden de concurrentie tot een rol in de marge. ‘De hazewindhonden uit Ommen’ zwaaiden hun persoonlijk record uit en vonden zichzelf als volgt terug in de einduitslag: 1. Heidema (17.54 en een parcoursrecord), 2. Meijer (17.57), 4. Van Dam (18.48) en 5. Van ’t Oever (19.14).

Voor het eerst werd er op de 5000 meter een teamprijs uitgereikt. ACO schreef twee teams in, beiden goed voor een podiumplaats. ACO-1 pakte het goud met een team dat naast Heidema, Meijer en Van ’t Oever bestond uit Michiel Veldman en Niek Nijenhuis. ACO-2 werd derde. Aline Kootstra op oppermachtig op de tien kilometer. Doel was een tijd onder de 40 minuten. Zonder enige tegenspraak liep ze naar goud in 38.12 en strafte de concurrentie af op ruim vijf minuten.

Op zijn halve marathon liep de 23-jarige Danny Koppelman de gehele wedstrijd aan kop met Bart van Nunen. Pas in de eindfase moest hij licht op de nationale topper toegeven en werd tweede in 1.04.56 minuten, zes seconden achter de winnaar. Ten opzichte van een jaar eerder verbeterde Danny zijn eindtijd met bijna vier minuten.

Lees ook

Gebrek aan fatsoen of lamlendigheid?

Ingezonden brief OMMEN – Fee Klinkenberg stuurde de redactie van het Ommer Nieuws een e-mail …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.