Arend en Barbara Strampel: “We zijn zeker van plan om hier oud te worden!”

Groeten uit: Curaçao

CURAÇAO – Alles achterlaten en naar een warm oord emigreren om daar een eigen miniresort te beginnen; Arend en Barbara Strampel uit Ommen maakten die droom tot werkelijkheid en emigreerden in 2016 naar Curaçao. “Hoe het ons is vergaan? Prima, we hebben het hier erg naar onze zin!”

“Het was voor ons thuiskomen, wat een heerlijk eiland is Curaçao”, vertellen Arend en Barbara. “We zijn hier een miniresort begonnen omdat we graag iedereen de kans geven om mee te genieten van dit heerlijke klimaat, eiland en uitzicht. ‘Villa Topzicht Curaçao’, zoals ons vakantieoord heet, bestaat uit een studio en twee appartementen. We zijn geheel afhankelijk van de verhuur en gelukkig loopt dat goed. Wij hebben hier echt een droomuitzicht. Het resort ligt hoog en dus ook lekker op de wind.

Gasten genieten ontzettend van onze tropische tuin die veel verschillende soorten tropische vogels aantrekt. Aangrenzend ligt het zwembad met een deels overdekt pooldek. Het is hier één groot paradijs. We vinden het ook heerlijk om, hier thuis, samen ons werk te doen. Het gros van onze gasten is Nederlander. Maar er komen ook (vaste) Duitse en Belgische gasten. Laatst vereerden zelfs twee Italiaanse meiden ons met een bezoek. Ook hier uit de regio mochten we al mensen ontvangen en uit landen als Mexico en Columbia et cetera.”

Wennen
Arend is geboren en getogen in Ommen, Barbara groeide op in Lemelerveld. De laatste jaren was zij daar gastouder voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Arend vertelt over hun leven in Nederland: “We hadden op de boerderij een oude kalverschuur omgebouwd tot speelparadijs en slaapplek voor de kleintjes. Ik heb tot 2002 de boerderij aan de Wethouder Petterweg gerund, daarna ben ik vrachtwagenchauffeur geweest, eveneens in de agrarische sector.”

Voor Barbara was het van kinds af aan al een droom om in een warm land te gaan wonen. Toen ze op haar negentiende fibromyalgie kreeg, een spieraandoening die vooral bij kou en nattigheid veel pijn geeft in de spieren en bindweefsel, werd die wens nog sterker. Arend stond open voor haar idee. ”Voor mij zijn de zomers in Nederland ook veel te kort en er zijn zoveel mooie plekken op de aarde, dus waarom niet?”

Cultuur
Hun plannen werden serieus en de keuze viel uiteindelijk op Curaçao. “We hadden tevoren een vakantie geboekt om de sfeer van het land te proeven en te onderzoeken of we daar daadwerkelijk wilden gaan wonen. Ook de kinderen moesten er achter staan, aangezien ze alle drie mee zouden gaan.” Nog geen dag hebben ze spijt gehad van hun keuze. “Elke dag weer de zon en de passaatwind die het hier zo aangenaam maken. Curaçaoënaars zijn chill en veelal vriendelijk.”

Voor het echtpaar was het in het begin echter wel even wennen aan het (niet) tijdig nakomen van afspraken van de Curaçaoënaars. “Zo hebben we drie weken op onze container moeten wachten terwijl die eerder op het eiland was aangekomen dan wij. Toch meldt men het vaak wel als het niet helemaal op tijd lukt. Ook de cultuur is echt wel anders. ‘We hebben het altijd zo gedaan’ is hier een veel voorkomende uitspraak. Daar moesten we wel aan wennen.”

Op hun plek
Ook de kinderen hebben hun draai inmiddels gevonden. De oudste, Demi (21), zit bij een dagbesteding (zij heeft PDD-NOS en een licht verstandelijke beperking) en werkt via die instantie nu twee dagen in de week bij een hondenwasbedrijf. Tevens doet zij nog vrijwilligerswerk bij een dierenopvang. Zoon Yannick (19) werkt in de keuken van een mediterraan restaurant met beachbar. Milan (15) heeft het na een moeilijke start (heimwee), nu naar zijn zin.

“We zijn één keer voor vakantie terug geweest en voor volgend jaar staat weer een vakantie naar Nederland gepland! Het is fijn om weer voor even bij familie en vrienden te kunnen zijn. Zeg nooit ‘nooit’, maar het bevalt hier zo goed dat we zeker van plan zijn om hier oud te worden!”

Zie verder www.villa-topzicht-curacao.com.

Ken jij oud-Vechtdallers die al jaren in het buitenland wonen? We zijn nieuwsgierig naar hun verhaal en komen graag in contact met ze. Stuur een mail naar redactiedo@regiobode.nl.

Lees ook: Groeten uit: Papoea Nieuw Guinea

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.