Home / / ACO start Clinic ‘Bewust hardlopen’

ACO start Clinic ‘Bewust hardlopen’

OMMEN – Atletiekvereniging ACO van Elderen start 9 september met de clinic ‘Bewust hardlopen’. De clinic was in januari van dit jaar wederom een succes, reden voor de atletiekclub om op herhaling te gaan. Bewust hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting.

In de clinic wordt in acht lessen gewerkt aan het individueel optimaliseren van de loophouding en beweging. Houdingsoefeningen worden vertaald naar loopbeweging, wat de individuele loopstijl ten goede komt. Er wordt meerdere keren gebruik gemaakt van videoanalyse, waarbij de aandachtspunten en vorderingen duidelijk geïllustreerd worden. Naast de looptechnische aspecten komen de rol van mentale focus, het belang van herstel, ademhaling, oefeningen ter bevorderingen van de rompstabiliteit en schoenkeuze aanbod.

De clinic is bedoeld voor zowel de beginnende als de ervaren loper en is voor iedereen toegankelijk. De cursus zal worden gegeven op de atletiekbaan van ACO van Elderen, gelegen op sportpark Westbroek. De cursus start op 9 september van 19.30 tot 21.00 uur.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met Henk Weteringe, per e-mail: henk.weteringe@outlook.com of via telefoonnummer 06-40536089.

Zie www.acovanelderen.nl.

Lees ook

Minister Van Nieuwenhuizen bespreekt volgende maand N35 met gedeputeerde

REGIO – Na een volmondig ‘nee’ tegen verbreding van de N35, heeft minister Cora van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.