Home / / Achtste editie Proef Dalfsen met vol programma

Achtste editie Proef Dalfsen met vol programma

DALFSEN – Op 14 september vindt Proef Dalfsen alweer voor de achtste keer plaats. Dit jaar staan, naast Dalfsen, de kernen Ankum en Oudleusen centraal. Het aantal deelnemende bedrijven, verenigingen en particulieren en open monumenten is groot. Maar liefst 48 punten hebben open huis.

“Ik ga er zeker een aantal bezoeken”, gaf burgemeester Van Lente enthousiast aan. “En ik hoop op mooi weer die dag. Het is de eerste keer dat ik Proef Dalfsen mag beleven.” Het is die dag niet alleen eten en drinken, Proef Dalfsen biedt ook een vol programma aan cultuur en historie bij de monumenten, fiets- en wandelroutes en natuurlijk het bierfeest in het centrum van Dalfsen. Wie helemaal niets wil missen volgt de fietsroute van 38 km die start bij de Westermolen, waar ook de Streekmarkt is en de Paardentram start.

Bijzondere bezoekpunten dit jaar zijn onder andere het evenement rondom de stuw Vechterweerd en het gemaal de Broekhuizen van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Ook de nieuwe trots van Dalfsen, de Vechtzomp, zal niet ontbreken. Meevaren vanaf de kade bij De Fabriek is mogelijk. Daarnaast geeft Muziekvereniging Excelsior diverse muzikale workshops en zorgen de plaatselijke modeondernemers weer voor een Modespektakel rond het Kerkplein. Op de route zijn vele momenten waar men even kan uitrusten en zich kan laten verwennen en verrassen door de deelnemende horeca of particulieren.

Tekst/foto Evert Jan Goos

Lees ook

Volop genieten tijdens jeugdvoetbaldagen bij S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Tijdens de voorjaarsvakantie kon de jeugd zich bij S.V. Nieuwleusen afgelopen week naar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.