Home / / 16-jarige uit Dalfsen neemt orgel-CD op

16-jarige uit Dalfsen neemt orgel-CD op

DALFSEN – Het zal je maar gebeuren: je bent voor je hobby in de Bovenkerk in Kampen en mag even op het orgel spelen. Als je weer beneden komt wordt er aan je gevraagd of je het leuk zou vinden om een orgel-CD op te nemen. Het overkwam Luuk Schuurman (16) uit Dalfsen.

Hij ontdekte het imposante instrument na een orgelconcert. Nadat hij een paar maanden op een keyboard had gespeeld, besloot hij als 12-jarige de overstap naar het kerkorgel te maken. Het bleek al snel dat hij talent had; twee jaar later werd hij ingeroosterd in het organisten-team van zijn kerkelijke gemeente in Rouveen. Vanaf dat moment begeleidt hij vrijwel wekelijks de gemeente en een aantal gemeenten in de regio.

Luuk krijgt les van Evan Bogert uit Hasselt. De CD, met breed repertoire, werken van onder andere Bach, Pachelbel, Händel, Reger, Zwart en Eilander, is voor 15 euro te bestellen via luukschuurman@hotmail.com en/of telefonisch via 0529-426 461.

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.