Zoekplaatje van de week

Een gezellig ouderwets winkeltje in Ommen, gefotografeerd door Herman Wigbels in juni 1957. Op de voorgrond links reclame voor Royco, daarnaast een grote kast met tabaksartikelen en rechts eenzelfde kast met drogerijen. Op de achtergrond boven de deur een bord met de tekst “Vraagt voor Moederdag Verkade verpakkingen”. Als bijschrift bij de foto wordt “Keizer” vermeld. Wie helpt ons aan meer informatie over de winkel, zoals: waar stond deze winkel, wie was de eigenaar en wie staan er op de foto?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 46 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Erik Dijk, Ronny Langenkamp en Riet Neppelenbroek voor de informatie over het vorige zoekplaatje (haw_59661, 1957 – “meisjes meppelenbroek”) uit deze reeks, samengevat: “De foto is gemaakt in de Dorpsstraat, ongeveer tegenover de slagerij van Muller (het pand met de markies). Daar zat altijd veehandel Neppelenbroek. Het gebouw staat er nog wel (een soort grote veeschuur) en is nu de winkel van Pimpernel Bloemen & Wonen. Op de foto staan de zussen Manny (links) en Gerda (rechts) Neppelenbroek. Gerda woont in Heino en Manny is ingetreden bij de zusters Karmelitessen slotklooster in Zenderen.”

Verder dank aan Jan Hendrik Kleinlugtebeld voor aanvullende informatie over zoekplaatje haw_57085 (week 28): “Mevrouw Zandman (Rika van der Heide) is samen met haar man Bertus 17 jaar koster geweest van de N.H. kerk aan de Kerkstraat. Ze zijn in 1961 verhuist naar de Kampfstraat. De winkel was eerst een Sparwinkel en is later Kroonwinkel geworden. De winkel is in 1976 gesloten en in 1978 is Leen Hogeboom er ingekomen met een SRV wagen. Na Leen Hogeboom werd het een bromfietszaak van Jos Dijkman en daarna een winkel met tuinmachines. De huidige bewoners hebben de winkel afgebroken.”

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_59688 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autocentrum Cents, een allround autobedrijf waar je als klant een naam hebt en geen nummer bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.