Zoekplaatje van de week

Een mooie scherpe foto van twee jongedames gefotografeerd door Herman Wigbels. De foto is gemaakt in juni 1957 in Lemelerveld met als bijschrift “meisjes meppelenbroek”. Wie helpt ons aan meer informatie over de meisjes en mogelijk waar de foto is gemaakt?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 45 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Gerrit Volkerink, Harry Woertink, Anky ten Broeke-Groenenberg en Albert Holtvlüwer voor de informatie over zoekplaatje haw_59185 (twee mannen op een koets in Ommen in 1967), samenvattend: De koetsier op de foto is Gerrit (Gait) Jan Paarhuis (1904-1992), uit de Bouwstraat (tussen Vosjan en de vroegere Raiffeisenbank), waarschijnlijk één van de laatsten die daar nog boerde. Met zijn Friese paarden en Landauer reed een delegatie uit het bestuur van de Oranjevereniging met de burgemeester en zijn vrouw in een koets voor de optocht uit. Achter de koetsier zit Hendrik Jan Groenenberg (1902-1990). Hij was deurwaarder en woonde aan de Stationsweg in Ommen. Hij heeft jarenlang in het bestuur van de Oranjevereniging gezeten.

Met dank aan H. Prins voor aanvullende informatie over het voorlaatste zoekplaatje uit deze reeks (1964, Kroonwinkel geopend in Lemelerveld): de dame rechts (mevr. Zandman) is Rika van der Heide. Verder zijn we de vorige keer bij de oplossing van dit zoekplaatje vergeten Hannie Warmelink te noemen. Onze excuses en alsnog hartelijk dank voor uw bijdrage.

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_59661 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.
Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Camping de Koeksebelt, daar is het goed toeven en gaan de natuur en stadse geneugten hand in hand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.