Yorick van Norden en Micah & Julia te gast in Bostheater Ommen

OMMEN – Loepzuivere, sprankelende gitaarpareltjes klinken op de laatste dag van augustus vanaf ‘de heilige berg van Ommen’, gelegen achter vakantiepark Besthmenerberg. Yorick van Norden komt met zijn muzikale makkers de Vechtstad veroveren met puntige, melodieuze en tijdloze popmuziek in de beste traditie van grootheden als The Beatles.

Oeps, is me dat even schrikken. Nou, nou, nou. Even slikken voordat we gaan hyperventileren. De Beatles, is dat niet een tikje overdreven. Welnu, mocht er bedenking zijn tegen dit statement, dan pakken we muziekkrant OOR er bij. ‘Perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk’, kreeg Van Norden’s laatste album The Jester als aanbeveling mee. De Volkskrant klapte er in superlatieven overheen, ‘zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er voor laat liggen’. Ook de Bassist was overtuigd, ‘een meesterwerk waarin Yorick zich vanuit het niets nestelt in de top van de nationale eredivisie’.

Excelsior Recordings mag worden gezien als het opvanghuis voor alternatieve gitaarrockers, met onder meer acts als Triggerfinger, Johan en Tim Knol in de portefeuille. Het platenlabel nam ook Yorick van Norden onder haar vleugels. Sinds in 2015 het eerste soloalbum Happy Hunting Ground verscheen, heeft Van Norden alles behalve op zijn krent gezeten. Naast een geslaagde clubtour, met als één de hoogtepunten de supportshow van Neil Young in de Ziggo Dome, was daar de verkiezing tot Radio 2 Talent met zijn single Stranglehold. Tevens vond hij tijd om toe te treden tot de begeleidingsband van de Vlaamse zanger Bent van Looy (Das Pop), plus een ‘rondje Nederland’ met Anne Soldaat (Daryll-Ann) onder de noemer ‘Unsung Heroes’.

In deze muzikale theatervoorstelling bracht het duo een ode aan vergeten en verguisde coryfeeën als Sandy Denny, John Cale en Michael Nesmith, gecombineerd met eigen werk. Het optreden van Yorick van Norden en zijn band wordt ingeleid door supportact Micah & Julia. Het duo uit Zwolle stond in het voorprogramma van onder meer Douwe Bob, Bløf, de Dijk, de Wilde Deerne. Daarnaast waren ze te zien op het hoofdpodium van het bevrijdingsfestival in Zwolle. Als klap op de vuurpijl wonnen ze ook nog de landelijke finale van de Kunstbende 2018, wat weer leidde tot een uitnodiging voor Lowlands (2018) en Mañana Mañana (2019).

Het tijdschema voor zaterdag 31 augustus: 19.30 uur theater open, 20.30 uur Micah & Julia en vanaf 21.30 Yorick van Norden en band. Het optreden van Yorick van Norden en Micah & Julia kan worden bijgewoond zonder de beurs open te trekken. Consumpties zijn volop verkrijgbaar en sanitaire voorzieningen aanwezig. Parkeren in de nabijheid van het amfitheater is geen probleem. Vrijwilligers van de stichting wijzen het juiste spoor. Wie de weg niet weet en blind vertrouwt op de navigatie, toets in: Besthemerberg 1, 7731PB Ommen.

Meer info en programma via www.bostheaterommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.