Werkzaamheden snelfietsroute Zwolle – Dalfsen starten in september

DALFSEN – De werkzaamheden aan het eerste deel van de snelfietsroute Zwolle – Dalfsen starten op dinsdag 10 september.

De werkzaamheden zijn verdeeld in verschillende fases. In september 2019 wordt gestart met de kant van de fietsopstelplaats aan de Ankummer Es. Via de Vossersteeg eindigen de werkzaamheden bij De Broekhuizen. De verwachting is dat de werkzaamheden begin december afgerond zijn.

Omleidingsroutes
Tijdens elke fase gelden er andere omleidingsroutes. Via de app ‘Fietssnelroute Zwolle – Dalfsen’ worden de verschillende omleidingsroutes per fase getoond. Daarnaast zijn de routes aangegeven door bebording.

Aanwonenden en aanliggende bedrijven blijven ook tijdens de wegwerkzaamheden bereikbaar. De opstelplaats voor scholieren en andere gebruikers wordt tijdens de werkzaamheden tijdelijk verplaatst naar het veld naast de kruising Ankummer Es – Leemculeweg. Ook dit is middels bebording aangegeven.

Drukke regionale fietsroute
De gemeente Dalfsen, gemeente Zwolle en Provincie Overijssel hebben samen de ambitie om momenteel één van de drukste regionale fietsroutes van de provincie Overijssel aan te pakken. Deze route loopt vanaf de Ankummer Es in Dalfsen tot aan Zwolle (Berkum). De noordelijke route loopt vanaf de Broekhuizen via de Hessenweg. De zuidelijke route en via de stuw Broekhuizen en de dijk.

Deze fietsroutes worden dagelijks veel gebruikt door forenzen, scholieren en recreatieve fietsers. De fietsroute wordt aangepast naar een snelfietsroute, onder meer door de herkenbaarheid van de route te vergroten. Daarnaast worden het comfort en de aantrekkelijkheid van de route verbeterd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.