‘We-Energy Game’ komt naar de gemeente Hardenberg

HARDENBERG – In september kunnen inwoners van de gemeente Hardenberg meedoen aan de We-Energy Game. Door het spelen van de We-Energy Game ontdekken de spelers wat het betekent als hun eigen omgeving energieneutraal wordt. Het spel wordt op vier avonden gespeeld in Dedemsvaart, Kloosterhaar, Hardenberg en Gramsbergen.

Wat moeten we doen voor een duurzame toekomst? En wat kunnen we beter niet doen? Zijn windmolens of zonneparken een optie? En wat kunnen we bereiken met besparen? Die vragen staan centraal in de We-Energy Game die in september op vier avonden in de gemeente Hardenberg gespeeld wordt.

Bordspel

De We-Energy Game is een echt bordspel met pionnen en kaarten. Het spel is aangepast aan de omgeving waar het gespeeld wordt: het spelbord is een kaart van het dorp of de stad waar het spel gespeeld wordt en dorpen in de omgeving. De spelers kunnen meedoen vanuit de rollen Mens, Planeet, Winst, Balans, Wetgeving of Productie. Bij het begin van het spel worden de rollen verdeeld. Zo komen de deelnemers erachter wat er allemaal komt kijken bij het energieneutraal maken van hun omgeving.

In september wordt de We-Energy Game op vier avonden gespeeld. Op 4 september in De Baron in Dedemsvaart, op donderdag 5 september in Dorpshuis ’t Haarschut in Kloosterhaar, op donderdag 12 september in Theater de Voorveghter in Hardenberg en op 17 september in Dorpshuis De Binder in Gramsbergen. Iedere avond begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.30.

Er worden iedere avond twee rondes gespeeld. Eén ronde over de omgeving van het dorp of stad waar het spel op dat moment gespeeld wordt en een ronde over een omgeving die net even anders is. Zo ontdekken de spelers hoe de aanpak voor een energieneutrale omgeving kan verschillen. Elke ronde duurt ongeveer een half uur. Het is de bedoeling om spel binnen die tijd uit te spelen door een gezamenlijke aanpak te vinden.

Inwoners van de gemeente Hardenberg die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via het formulier op www.hardenberg.nl/duurzametoekomst. Hier staat ook meer informatie over de We-Energy Game.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.