VechtHorst ligt voor op schema met verduurzamen

VECHTDAL – Per 1 juli 2019 hebben alle woningen van de VechtHorst gemiddeld energielabel B. De afspraak was dat dit doel per 1 januari 2020 gehaald zou zijn.

In de afgelopen drie jaar heeft VechtHorst verschillende maatregelen genomen om haar bestaande woningen te verduurzamen. Een van de maatregelen was het aanbrengen van bodem-, dak- en muurisolatie. Enkel glas is vervangen door HR++-beglazing.

Daarnaast heeft een op de drie woningen zonnepanelen op het dak gekregen. Verder zijn de nieuwbouwwoningen sinds 2018 gasloos. Bijvoorbeeld 71 nieuwbouwwoningen in de wijk Oosterdalfsen in Dalfsen en 25 nieuwbouwwoningen in de wijk Westerbouwlanden fase II in Nieuwleusen.

Betere betaalbaarheid
Robert Waarsing, directeur-bestuurder van Woonstichting VechtHorst: ‘Wij gaan bovengemiddeld goed als het gaat om verduurzamen van ons woningbezit. Het doel dat ons woningbezit gemiddeld energielabel B heeft in 2020, hebben we nu al bereikt. Onze klanten hoeven voor deze energie-investeringen in hun woning niet te betalen. Op deze manier willen we hen tegemoet komen in de energiekosten.’

Johan Vonder, projectleider bestaande bouw, vertelt over de volgende energiedoelstelling. ‘Ook de komende jaren blijven we woningen isoleren en voorzien van zonnepanelen. Het volgende doel is dat al onze woningen in 2025 minimaal energielabel B hebben. Als we in dit tempo blijven verduurzamen, kunnen we dat doel waarschijnlijk al in 2023 bereiken.‘

Toekomstvisie
Waarsing: ‘Ook na 2023 blijven we verduurzamen. Daar zijn we nu al mee bezig. In 2018 hebben we onze visie op duurzaamheid vastgesteld. Hierin staat hoe we als maatschappelijke organisatie ons steentje willen bijdragen aan een duurzame toekomst. We doen dat door onze woningen op natuurlijke momenten met bewezen technieken tegen een acceptabele prijs te verduurzamen. Zo willen we onze woningen ook in de toekomst voor onze klanten betaalbaar houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.