Motorrace: Van der Sluis tweede en Stolte maakt weer progressie

NIEUWLEUSEN – Leon Stolte boekte op het circuit van Motorsport Arena Oschersleben weer flink progressie en stond net naast het podium. Danny van der Sluis werd tweemaal tweede, maar moest concurrent Cliff Kloots beide keren voor laten gaan in de SuperCup 1000.

Vrijdag in de eerste race zette Leon Stolte op zijn Yamaha R6 een snelste tijd van 1.38.235 op de klokken en zaterdag ging de snelste ronde in 1.37.759. Progressie dus en dat is wat coureur en team graag zien. Vrijdag was dat goed voor een zesde plaats. Zaterdag stond hij met een vierde plaats net naast het podium in de wetenschap dat er op het podium twee Engelse rijders stonden.

Stolte vond het circuit van Motorsport Arena Oschersleben steeds leuker worden. “Dit kwam vooral door de aanwijzingen die hij kreeg van Danny van der Sluis en Henry Compagner. Teamgenoten die al meerdere keren in Oschersleben zijn geweest”, complimenteerde hij zijn teamgenoten.
“De trainingen verliepen niet verkeerd, er zat wel progressie in. De eerste kwalificatie verliep matig met betere rondetijden dan in de vrije training. De tweede kwalificatie verliep nog beter, ik reed in één keer 3,5 seconde sneller.”

“De eerste wedstrijd op vrijdag, leek ik een redelijke start te hebben, maar ik liet me insluiten in de eerste bocht waardoor ik in mijn ogen te slecht begon. In de tweede race weer een redelijke start, waarin ik beter kon doordrukken. Doordat ik weer met een 1000 cc rijder zat te klooien, ging ik wat verkrampt rijden en finishte ik net op vier. In het begin vond ik het een behoorlijk lastige baan. Nadat ik met Danny van der Sluis een paar maal de baan was rond gereden, heb ik daar best wel veel profijt van gehad. Ik begon de baan steeds beter te kennen en daardoor beter te rijden. In de komende drie ProCup 600 races ga ik sowieso voor de top 5. Als het even kan ga ik een keer voor een podium, met een paar seconden eraf moet dat lukken”, kijkt de bijna 18-jarige coureur al weer vooruit.

Van der Sluis
Het is Danny van der Sluis niet gelukt om het maximale aantal punten te behalen in de twee races om de OW Supercup 1000. Net als vrijdag moest hij de leider in het kampioenschap Cliff Kloots voor laten gaan. Het was close racing tussen de nummer één en twee op het 3.667 meter lange circuit met Kloots voorop. Vier ronden voor het einde leek van der Sluis op zijn ten Katen Honda CBR 1000rr Kloots binnen handbereik te hebben, tot een geslaagde inhaalactie kwam het echter niet en op de meet was het verschil slechts 1.029 seconde. Ruim twee seconden minder dan in de eerste race op vrijdag toen het verschil 3.151 seconde bedroeg.

Met nog drie races te gaan blijft Van der Sluis tweede in het kampioenschap, maar de achterstand op Kloots is wel met 10 punten vergroot tot 14 punten.

Van der Sluis: “Het ging mis met de achterblijvers. De tweede race was veruit de spannendste, de eerste ronde het gat beperkt gehouden en toen naar Kloots toe. Ik zat er strak achter en toen kwamen die achterblijvers en ging het mis. Zonder die achterblijvers had ik fluitend gewonnen. Net voor de achterblijvers kwamen haalde ik Kloots wel in. Hij kwam terug waarbij we elkaar nog licht raakten en ik flink wijd moest en een gat moest dichtrijden. In de laatste ronde toen ik net weer in zijn achterwiel zat, kwam er weer een groep achterblijvers die hij net iets sneller kon passeren. Op Assen ben ik normaal wel een stukje sterker dan Cliff , dus die veertien punten achterstand kan ik nog wel goed maken”, denkt de snelle Staphorster.

De volgende OW Cup race is op 14 september en de beslissing zal ongetwijfeld vallen op zaterdag 12 oktober als er twee races verreden worden.

Foto: Jan Timmerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.