Uit Hei en Dennen: Vakantie

Als één van de laatsten der vakantie-Mohikanen vertrokken wij tien dagen geleden per auto naar Zuid-Duitsland. Verloofde had voor iedere dag een nieuw stukje Beieren opgezocht en uitgeprint.
Met dit uitgebreide toerschema vertrokken wij naar ons eerste vakantieadres aan het Bodenmeer. Tegenwoordig weet verloofde een hotel in het stadcentrum te waarderen. Aan de rand van de stad onderneem je minder, omdat je ‘s avonds denkt, “om nu nog helemaal naar het centrum te rijden/lopen is best ver, laten we maar in ons hotelrestaurant eten”. Wij vielen met ons neus in de culinaire boter van de Frans sprekende gerant. De menukaart was uiteraard ook in het Frans, en laten wij nu uitstekend de weg weten in de Franse tekst. Wijntje erbij, onbegrijpelijk voorgerecht en een smakelijk hoofdgerecht. Geen nagerecht want op het Marktplein zagen we al een gezellig terras met ijs smullende wat dikke mensen.
Tjonge, wat koken Franse koks spicy zeg. Blussen met wijn hielp. De volgende dag natuurlijk een boottocht over het meer naar Konstanz, waar het na onze wandeling door het giga prachtige centrum begon te miezeren. Maar, ik had uit voorzorg, bij het dreigende weer een jack met capuchon gekocht voor eigenwijze verloofde, die natuurlijk niets regenbestendigs bij zich had. Hij vond het grote onzin, maar ik stond er op en wat heeft hij er een plezier van gehad? Niet echt! Natuurlijk was het droog toen we van de boot kwamen.

Wij hebben slechts zonneschijn en blauwe luchten gekend op onze wegen. Wij vertrokken via de Alpenroute naar zuidelijker oorden. Alleen kleine wegjes en echt… zo’n Alpenroute lijkt wellicht oubollig, maar mooi! De eerste wat hoge berg zag verloofde al aan als ‘Zugspitze’. Zo heeft hij dat, om mij te jennen, bij iedere volgende rots herhaald. Ik zat naast verloofde te genieten van alle moois. Neen, ik bood niet aan om het stuur over te nemen, bergen zijn voor echte mannen, al die haarspeldbochten, daar gaat een vrouw maar van hallucineren. Wij hebben een heerlijke ontspannen vakantiereis gemaakt met iedere dag een ander hotel, dat verloofde onderweg, na inzage in z’n boardcomputer, boekte.

De terugreis reden we via Frankfurt, waar we een nachtje bij mijn dochter, schoonzoon en hun drie jongetjes doorbrachten. Wat waren ze blij om ons te zien, alleen daarvoor zou ik die vier uur vanuit Ommen al iedere dag willen rijden, hoewel, dan is de nieuwigheid er gauw vanaf hè.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.