Uit Hei en Dennen: Datingvakantie

Ja, dit fenomeen bestaat echt. Je weet vrijwel niets van je date en je ontmoet hem/haar pas op Schiphol. Daar sta je dan. Wie O wie komt er op je af. Ik probeer me dat voor te stellen en zie mezelf op Schiphol staan. Ons herkenningsteken bestaat uit een grote ballon met vraagtekens. Staat hij er al? Nee, tuurlijk niet, je hebt een afspraak met een man, dus is die te laat. Stel dat iemand mijn ballon doorprikt, of dat mijn date stilletjes is binnengekomen en bij nader inzien zijn ballon niet opblaast. Help, waarom doe ik dit, kan ik nog weg? En net als je je koffer oppakt komt een vraagtekenballon in je vizier. Hoera, hij ziet me, het wordt vast leuk. Wat bedremmeld staat de wat kleine man voor je. We prikken onze ballonnen door. Kus op iedere wang en even een kort voorstellingspraatje. Ja, we vinden het allebei leuk dat we nu samen op weg gaan naar Mallorca. Onwennig dicht tegen elkaar in de smalle Corendon stoeltjes wissel je wat wederwaardigheden uit.

Oké, hij is dus fervent sportvisser en zijn werk bestaat uit het verkopen van wandcontactdozen bij Ikea. Dat biedt perspectief… Dan komt zijn vraag wat ik doe “voor de kost”. Ik houd het bescheiden en vertel over mijn werk bij een bouwbedrijf. En nu? We zijn al bijna aan het eind van ons visserslatijn. Onze conversatie verloopt best moeizaam, maar gelukkig, daar komt het dienblad met een broodje ham en een glas water. Wij slaan bij het zicht van deze sneue hap het “eet smakelijk” maar over. Na oeverloos gezwam over het vissersgilde komen we dan eindelijk op het snoeihete Mallorca aan. In de bus naar ons hotel is de airco er mee opgehouden, dus ARKO, alle ramen kunnen open. Het hotel biedt inderdaad het beloofde zeezicht. Tenminste, als je op de schouders van je partner zou gaan staan. Maar zo intiem zijn we nog niet.

Na het uitpakken van de koffers verkennen we de omgeving. Veel zand, mensen in te weinig kleding, nul gemeenschappelijke interesses, hoe kom je deze week door? Je vraagt je partner wat hij van de situatie vind. Hij heeft vissersbootjes gezien en dat verheugt hem, hij gaat informeren of hij mee kan en of ik ook mee wil. Om te vissen? Dat kan ik ook in de Vecht, daar vlieg ik toch niet voor naar Mallorca! Hij wel!

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.