Thijs Boontjes via huisband talkshow M naar Bostheater Ommen

OMMEN – Het Bostheater Ommen trakteert zaterdag 10 augustus op twee verrassende acts. Thijs Boontjes zanger en toetsenist van zijn eigen Dans- en Showorkest gaat met zijn gevolg de Besthmenerberg bestijgen. De termen dans en show wekken mogelijk valse verwachtingen, de werkelijkheid gebiedt te zeggen dat we te maken hebben met Nederlandstalige rock ’n roll. Vanaf half acht kan er koffie, thee of desgewenst een koel biertje worden gekocht. Een uurtje later is Nonchelange de opwarmer voor hoofdact Boontjes.

Thijs Boontjes dus…, waar kennen we die ook alweer van? Ach ja natuurlijk, Boontjes en zijn kompanen waren vorig seizoen de huisband van talkshow M. Nodig tijd om nader kennis te maken met dit muzikale fenomeen. Want Boontjes is meer dan een kort onderbreking tussen twee babbelgasten door. Veel meer! Het multifunctionele talent won op een haar na het kennisprogramma De Slimste Mens en dook met zijn band op in programma’s als De Wereld Draait Door en All You Need Is Love. Boontjes heeft al een aantal zilveren schijfjes op zijn naam staan en werd bij het produceren van zijn laatste geesteskind ‘Geen Achttien Meer’ bijgestaan door klinkende namen als Henny Vrienten, Lucky Fonz III en rockband Go Back To The Zoo. In zijn werk zijn het nachtleven en Amsterdam geliefde thema’s die keer op keer opduiken.
Nonchelange mag dienen als opwarmer voor Boontjes. Bij Nonchelange draait alles om Maarten Hutman. Niet egocentrisch bedoeld, maar het betreft een eenmansact uit Zwolle. Onder zijn artiestennaam ontpopt Hutman zich tot een muzikale duizendpoot, die zich niet in hokjes laat drukken. Pop? Ja. Synthi-pop zeker, we horen synthesizers. Oké, deels. Maar er klinkt ook rap. En daarna weer zang. En hééé, meerdere instrumenten. Tjonge jonge, niet te vangen die knaap. De grappige single ‘Voila’ doet enigszins denken aan een op hol geslagen Frans chanson. Vreemd, bijzonder, humoristisch, theatraal, af en toe bizar, maar bovenal vrolijk, catchy en zeker niet alledaags.

Het optreden van Nonchelange en Thijs Boontjes is kosteloos bij te wonen. Consumpties zijn volop verkrijgbaar en sanitaire voorzieningen aanwezig. Parkeren is mogelijk in de nabijheid van het amfitheater. Vrijwilligers van de stichting verwijzen bezoekers graag naar een veilige stee voor de heilige koe. Wie de weg niet weet en blind vertrouwt op de navigatie, toets in: Besthemerberg 1, 7731PB Ommen.
Meer info en programma via

www.bostheaterommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.