Sukerbietenfeest in Amerikaanse sferen

LEMELERVELD – Het Sukerbietenfeest in Lemelerveld staat zaterdag 17 augustus in het teken van de American Day. Tijdens deze eerste editie zijn er tal van evenementen die aansluiten op deze dag, zoals optredens van Cigarbox Henri en Mark Hilton, Country Line Dance, Knupp’n & Dupp’n, Amerikaanse voertuigen, een Amerikaanse markt en een spectaculaire wrestlingshow.

Al sinds 2009 bespeelt Cigarbox Henri (Henri Grootenhuis) zogenaamde Cigar Box gitaren. Deze gitaren zijn eind negentiende eeuw ontstaan op de katoenplantages in de Mississippidelta in de Verenigde Staten. Inmiddels speelt Cigarbox Henri niet alleen meer op deze gitaren, hij maakt ze ook zelf. Op zaterdagmiddag geeft hij op het Kroonplein een workshop waarin hij laat zien hoe deze gitaren gemaakt worden. Natuurlijk speelt hij ook wat deuntjes.
Tijdens de American Day zullen verder de Country Line Dancers Ankum/Witharen op het Kroonplein demonstraties geven en jde toeschouwers mogen ook zélf mee doen.

Knupp’n & Dupp’n

Vanuit Denver is de workshop Beer & Braids (bier en vlechten) overgewaaid naar Nederland en is het een enorme hype geworden. Ook tijdens het Sukerbietenfeest, maar dan op z’n Lemelervelds: Look Hair Knupp’n & Dupp’n. Wat houdt het in? Vaders gaan met hun dochters op pad om te leren hoe ze voortaan de perfecte vlecht kunnen maken wanneer moeders de vrouw van huis is. Soorten vlechten zijn er genoeg, denk maar aan de Klassieke vlecht, de Visgraatvlecht, de Watervalvlecht of de Haarbandvlecht. Onder begeleiding van kapsters van Look Hair ontdekken vaders hoe ze het kapsel van hun dochters omtoveren tot een waar kunstwerk. Om hen aan te moedigen om de perfecte vlecht te maken, wordt het nuttige met het aangename gecombineerd.

Bij een American Day horen natuurlijk Amerikaanse voertuigen. Deze zullen dan ook zeker aanwezig zijn op het Kroonplein. Daarnaast kunnen kinderen geschminkt worden en is er een Amerikaanse markt. Livemuziek mag niet ontbreken en daarom zal zowel op het Kroonplein als op het evenemententerrein klinken. Ook is er een Foodplaza op het evenemententerrein waar je onder meer van hamburgers en hotdogs kunt genieten. En op het podium op het Kroonplein: Mark Hilton. Deze artiest van over de plas brengt folk- en country blues.

Show worstelen

Wat is er nou Amerikaanser dan show worstelen? Hoewel Hulk Hogan thuis blijft komen zijn collega’s van Pro Wrestling Showdown er een fantastische show van maken. De ring kent voor hen geen geheimen en ze weten precies hoe ze de tegenstander er uit moeten vegen. Ze doen dit op spectaculaire wijze waarbij een sprong vanaf de hoekpalen ongetwijfeld niet geschuwd wordt… Zorg dat je op tijd bent bij één van de shows op het evenemententerrein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.