Stichting Vrienden van Rosengaerde viert 25 jarig jubileum

DALFSEN – In 1993 namen zeven personen het initiatief om Stichting Vrienden van Rosengaerde in het leven te roepen. Met veel enthousiasme ging men de uitdaging aan om de stichting en natuurlijk het woonzorgcentrum in Dalfsen onder de aandacht van de bevolking te brengen. En met succes. Wat doet de stichting voor de clientèle van Rosengaerde en waarom?

Annie van Dommelen, sinds oktober 2007 voorzitter, somt een aantal extra activiteiten op. “De stichting stelt ten doel het leven van cliënten van Rosengaerde te veraangenamen en hun welzijn te bevorderen. Dat kan op verschillende manieren. Denk aan uitstapjes, hulpmiddelen voor cliënten en materiaal ten behoeve van activiteiten. Deze dingen kunnen vaak niet uit het reguliere budget. Daarom zijn wij ook erg blij met onze donateurs en dat zijn er inmiddels circa 230. Veelal zijn dit familieleden, kennissen en vrienden van cliënten. Dus inwoners van de gemeente Dalfsen en anderen die de zorg van Rosengaerde een warm hart toedragen. Het zijn niet alleen de cliënten maar er wordt ook gedacht aan het welzijn van de verzorgers, want de zorg wordt steeds zwaarder.”

Als voorbeeld noemt van Dommelen: “Een geschenk van een hoog/laag bed om bijvoorbeeld de ruggen van verzorgenden enigszins te ontzien. Door de jaren heen zijn er diverse dingen voor de bewoners aangeschaft, zoals een geheugentafel en SilverFit Mile waar veel gebruik van wordt gemaakt. Wat ook bijzonder is, is dat er recentelijk een film is opgenomen, waarin men een visueel tochtje – door het dorp of waar de cliënt vroeger gewoond/geleefd heeft – kan maken, terwijl men therapeutisch aan het fietsen is. “Een prijzige maar zeer waardevolle aanschaf”, aldus Van Dommelen.

Dankbaar werk
“Ook de ontspanningsmiddagen/ avonden ‘thuis’ in Rosengaerde worden altijd goed bezocht. Dikwijls is dat met muziek of voorstellingen op een groot beeld. Ook een huifkartocht met paarden en of iets simpels als het aanbieden van een ijsje op warme dagen wordt door de cliënten altijd zeer gewaardeerd. Wij zijn blij dat we dit allemaal kunnen doen, maar het kost wel allemaal geld om de cliënten van Rosengaerde een fijne oude dag te bezorgen. Daarom zijn nieuwe donateurs altijd van harte welkom.” Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met penningmeester Theo Feijen telefoon 0529-432920 of een mailtje sturen naar theo.feijen@hetnet.nl.

Huidige voorzitter Annie van Dommelen geeft na ruim twaalf jaar het stokje over aan Gerda de Groot. “Terugkijkend was het heel leuk en vooral ook zeer dankbaar werk”, zegt zij. Het 25-jarig jubileum ‘Vrienden van Rosengaerde’ wordt donderdag 29 augustus gevierd. “Dan bieden wij de clientèle en verzorgenden van Rosengaerde een mooie voorstelling aan”, besluit Van Dommelen.

Foto (van links naar rechts): Nelly Eykelkamp (cliënten), Bertus Paarhuis (lid), Theo Feyen (penningmeester), Gerda de Groot (per 1 september nieuwe voorzitter), Dirkje Meinen (secretaris), Rieks Mulder (lid) en huidige voorzitter Annie van Dommelen.

Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.