Recordaantal deelnemers Spelweek Ommen

OMMEN – Op een nieuwe locatie, de sierweide voor het gemeentehuis, ging vorige week maandagochtend editie 44 van Spelweek Ommen daverend van start. Uit een gecrashte televisie kwamen tot ieders verbazing twee levensechte dinosaurussen en Fred Flintstone tevoorschijn. Natuurlijk horen die niet in onze tijd thuis, dus het was aan de kinderen om botten te verzamelen om de televisie weer te repareren.

Waarschijnlijk ook door het milde zomerweer, met slechts een buitje op dinsdag, kwam een recordaantal kinderen opdagen. Het ijverige getik van hamers galmde vanaf de nieuwe thuisbasis door tot ver in binnenstad.
Woensdagavond mochten vriendjes, opa’s, oma’s en andere familie komen kijken naar het resultaat van al dat zagen en hameren. De ene hut nog fraaier dan de andere.

Naast bewonderende blikken waarde de koopmansgeest rond. Kinderen probeerden hun overtollige speelgoed, puzzels, spelletjes en ander knutselgerei voor een prikkie te slijten aan koopjesjagers. Dit alles onder de vrolijke klanken van onder andere K3.

Na het broodjesbakken, de vossenjacht en de spelen in het bos werd het hoogtepunt bewaard tot de vrijdagmiddag. De hutten werden toen gesloopt, met een shovel bijeen geschoven en onder toezicht van de brandweer ging de fik er in. Einde Spelweek 2019 en op naar 2020. Bekijk alle foto’s op de website.

Foto: Willem Lampe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.