OZC dames 1 start voorbereiding

OMMEN – OZC dames 1 wil dit seizoen mee gaan doen met de strijd om promotie naar de 2e Klasse om zo het verloren gegane terrein terug te winnen. Dat doet OZC met drie nieuwe speelsters die vanuit de jeugd zijn overgekomen, Robin Poelarends, Silke de Witte en Tamar Martens.

Er is niemand vertrokken of gestopt. Het is wel zo dat Serena Steen heeft besloten in dames 2 te gaan voetballen. Door de nieuwe regio-indeling van de KNVB maakt dames 1 dit seizoen enkele verre reizen waaronder naar Haaksbergen en Enschede. Tijdens het spelen van deze wedstrijden kan de technische staf, bestaande uit Trainer-coach Sander Volkerink, teammanager en leider Ferdinand Dunnewind en assistent-scheidsrechter en leider Bert Melenboer, dus wederom een beroep doen op de routiniers, Linda van de Meeberg – Dankelman, Leonie Spijkers en Carin Bakhuis – Meesters.

Gevraagd naar de doelstellingen voor het komende seizoen, laat leider Ferdinand Dunnewind weten dat hij blij is dat iedereen is gebleven en de selectie in de breedte weer wat sterker is geworden. Ondanks dat er een stapje terug is gedaan naar de derde klasse ziet hij eigenlijk alleen maar lichtpuntjes. Binnen de vereniging heeft het damesvoetbal weer een extra impuls gekregen, zijn de trainingsfaciliteiten op orde gebracht en wordt weer volop ingezet op het damesvoetbal.

De positieve prestatiesfeer die is ontstaan, wordt bevestigd door Sander Volkerink, die voor het derde seizoen bij het team is betrokken. De trainer uit Dalfsen ziet vooral veel perspectief de komende jaren, zowel op het veld als op basis van de plannen van de Technische Commissie. “Door de aanwas vanuit de jeugd, is niemand zeker van een basisplaats. Vorig seizoen zag je al dat het elftal veel beter is gaan voetballen al was dat helaas niet voldoende voor klassebehoud. En eerlijk is eerlijk, de stand op de ranglijst liegt nooit. Al is het wel vervelend dat je er uiteindelijk in de verlenging van de finale van de nacompetitie uitvliegt. Eigenlijk hebben we een seizoen lang onder de druk van de dreigende degradatie en de nacompetitie alleen maar finales gespeeld, zeker op het eind. Voordeel is dat we deze ervaring mee kunnen nemen in het nieuwe seizoen.”

Vanuit de vereniging, bestuur en Technische Commissie staan de lichten op groen en wordt er dit seizoen veel van het team verwacht. Net als bij de vaste supportersschare waar het elftal natuurlijk blij mee is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.