OVC ’21 introduceert voetbal voor 60-plussers

OMMEN – Voetbal is een prachtige sport, die je op jonge leeftijd beoefent. Toch? Of niet? Dat klopt. Gedeeltelijk. Over het algemeen wordt het prestatief zo na je dertigste minder. Je wordt verwezen naar de veteranen. Hobbelt bij de oudjes nog een aantal jaartjes mee, om vervolgens uitgerangeerd richting zijlijn te worden gebonjourd. Voor je er erg in hebt sta je tussen de oude mannetjes te mopperen en zemelen dat het vroeger allemaal beter was. Opmerkingen plaatsend in de trant van, “wat een kans, die had ik er met de ogen dicht nog ingetrapt!” Welnu, dat mogen de zestigplussers binnenkort laten zien. Natuurlijk niet op een stervensgroot veld, nee, in aangepaste afmeting. Tot ongeveer een kwart van het origineel. Er wordt niet gerend, er worden geen slidings gemaakt, fysiek contact is niet toegestaan en met ouwehoeren wordt gewacht tot na de verkwikkende douche, of beter onder het genot van een biertje tijdens de derde helft. Walking Football heet de nieuwe loot, voetbal voor 60-plussers, een bezigheid welke nadrukkelijk wordt gepromoot door de KNVB, de nationale voetbalbond.

Op het moment dat Gerard Marsman hoorde over deze nieuwe tak binnen de voetbalsport begon het te kriebelen. De voormalig preses van OVC ’21, op weg naar zijn zevende levenskruisje, gooide een balletje op bij Gerard Habers, die tegenwoordig de voorzittershamer hanteert bij de club.
“Ik ben natuurlijk al een poos met pensioen. Net verhuisd. Een grote tuin die veel onderhoud vergt heb ik niet meer. Heb nog een tijdje aan golf gedaan, maar dat was het niet helemaal voor mij. Ik las over Walking Football en dacht: dat is het! Voetbal voor 60-plussers. Ik vond bij OVC ’21 in de persoon van Gerard Habers een gewillig oor. Welkom. Hij adviseerde me er mee aan de slag te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Er komt wel wat bij kijken, dus heb ik een presentatie gemaakt welke ik op woensdag 4 september laat zien in het clubhuis van OVC ‘21.”

Namens de zondagclub is Jos Legebeke aanspreekpunt. Hoewel de zestig gepasseerd denkt het bestuurslid niet elke keer van de partij te zijn. “Nog niet met pensioen hè. Tegenwoordig moet je wat langer door. Wie weet over een paar jaar. Maar het is een leuk initiatief. Sporten is gezond en goed voor een mens. Je bent fysiek bezig. Denk ook aan de sociale contacten en het uitbreiden van je netwerk. Daarnaast is het ook gewoon gezellig. Beetje zeuren onder elkaar.”
Verder hameren de heren op het vrijblijvende karakter van Walking Football. “De doelgroep is al wat ouder. Pijntje hier, pijntje daar, maar een mannetje of tien hebben al toegezegd”, vult Marsman aan. “Liefst zien we daar nog een stuk of wat bijkomen. Ik kan me voorstellen dat er een en ander te vragen is. Wellicht zijn er personen die wel interesse hebben, maar jarenlang niet actief zijn geweest. Voor die mensen: fysiotherapeut Carla Mastenbroek komt ook op de introductie dag en mag bevraagd worden. Iedere 60-plusser is van harte welkom. Zo’n tien man hebben al toegezegd. We kunnen er nog wel een paar bij gebruiken. Dat komt vast goed. We gaan flyeren en ik verwacht veel van mond-tot-mondreclame.”

Mededelingen van huishoudelijke aard: introductie Walking Football op woensdag 4 september om 10.00 uur in De Spil, het clubhuis van OVC ’21, gelegen op sportpark Westbroek. Vragen vooraf kunnen naar gjjmarsman@outlook.com of een belletje naar 06-53330030. Info is ook verkrijgbaar bij Jos Legebeke, 06-50284575.

Initiatiefnemer Gerard Marsman en bestuurslid Jos Legebeke introduceren Walking Football bij OVC ’21.

Tekst/foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.