Oudleusen geniet van gezellig Oranjefeest

.

OUDLEUSEN – Waar een klein dorp groot in kan zijn. Het aantal grote wagens tijdens de optocht van het Oranjefeest in Oudleusen groeit ieder jaar. Waren er vorig jaar circa tien wagens, afgelopen vrijdagavond trokken veertien wagens door de versierde straten in Oudleusen.

De inwoners van Oudleusen houden wel van een feestje en wisten al die inspanningen van de wagenbouwers voor de optocht zeer te waarderen. Wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen prees de creativiteit van de inwoners van Oudleusen en gaf het startsein nadat hij de wagens bewonderd had.

Nadat muziekvereniging Excelsior uit Dalfsen het Wilhelmus had gespeeld trok de stoet door de straten van Oudleusen. Zij oogstten veel bewondering. De eerste prijs met een totaal van 318 punten, ging naar wagenbouwers groep WIBAM met de wagen ‘Plastic Soep’ Tweede werd met 308 punten Stoornis met ‘Vechtzomp van Oudleusen’ en de derde plaats was met 303 punten voor Honingland met als thema ‘Flodder’.

Gedurende vier dagen waren er tijdens het Oranjefeest diverse activiteiten te doen. Zo was er onder meer een lampionnenoptocht en een kinderdisco en was er voor de liefhebbers weer een motortoertocht uitgezet. Ook de ouderenmiddag, met zang van Aalt Westerman en dochter Anja, werd goed bezocht.

De festiviteiten werden zondagmorgen afgesloten met een oecumenische tentviering.

De straatversiering werd gewonnen door Honingland, tweede werd Schoolstraat en als derde eindigde Muldersstraat.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.